Hlavní navigace

Názor k článku Jak dopadl mobilní rok 2010? Mobilní operátoři skvěle vydělali! od Jan Bílek - Taky jsem už nad něčím podobným uvažoval, ovšem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2011 15:49

    Jan Bílek (neregistrovaný)

    Taky jsem už nad něčím podobným uvažoval, ovšem nepřipadá mi jako dobrý nápad nechat nejdřív lidi přihlašovat do skupiny, a pak teprve dojednávat požadavky... co když se do skupiny přihlásím a vyjednaný průměr mi pak nebude vyhovovat?

    Lepší je podle mě vyvěsit nabídku, která mi vyhovuje, například něco jako "chci maximálně levný přenos dat bez limitu, u hovorů a SMS mi stačí průměr na trhu"... a pak už jen čekám, až se ke mě přidá dost lidí, kteří mají zájem o totéž.

    Další problém je závaznost... když chci mít nějakou vyjednávací sílu vůči operátorům, tak musím zaručit, že ti uživatelé, kteří se mi přihlásí do skupiny, pak skutečně k tomu operátorovi, který konkurz vyhraje, přejdou... nebo aspoň tak vysoké procento z nich, že by to pro operátora bylo výhodné.

    Chtělo by to mít nějaký nástroj, který by umožňoval tohle předjednávat s operátorem a na druhou stranu operátorovi garantoval nějaké počty uživatelů, které by mohl získat.

    V podstatě něco jako self-organized virtuální operátor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).