Hlavní navigace

Názor k článku Jak funguje Juice Pay? od Petr - Nerikam, ze me neokradou. Ale kdyz me okradou,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2000 12:53

    Petr (neregistrovaný)
    Nerikam, ze me neokradou. Ale kdyz me okradou, budu si za to moci sam.
    Az vam virtualne zmizi prave penize z dzusoveho uctu, prijdte mi rici taky ;-)

    SET skutecne muze byt opravdovym resenim. Proc se (zatim?) neujal sam nechapu. Nejspis to bude proto, protoze je to pro mnoho lidi 'prilis slozite'. Toto bude (samozrejme IMHO) ten nejvetsi problem celeho systemu. 99% lidi mi neni schopno poslat z Wordu citelny dokument. Soubor->Ulozit_jako->MS-DOS-text->OK je totiz pro ne prilis slozite. To myslim zcela vazne.
    Pokud chcete resit platby bez zavislosti na operacnim prostredi, musime si ujasnit, co tim myslite. Moje lednicka PGP neumi (ani to po ni nepozaduji). Rekl bych, ze PGP (nebo neco obdobneho) by slo naucit JavaCard. Pokud ale tim 'bez nutnosti vazat se na konkretni stroj' myslite strojem i computer velikosti kreditky, pak uloha opravdu nema reseni. JavaCard by mohlo byt to prave. Muze totiz (narozdil napr. od klice E-banky) byt zcela pod kontrolou uzivatele. Chtelo by to ovsem mit na ni jeste klavesnici (PINpad). I takove karty uz existuji, dokonce maji LCD display.

    Co se tyka kreditnich karet - je to ciste problem nasich bank. V civilizovanych zemich kreditni karty funguji tak, ze cerpate uver, ktery kdyz (zpravidla) zaplatite do 20. dne nasledujiciho mesice, neplatite zadne uroky. V nasich (necivilizovanych) zemich to funguje tak, ze uroky platite i kdyz zaplatite dle kriterii civil. zemi vcas.
    Myslim, ze skutecnost, zda se jedna o kreditni/debetni kartu nehraje roli.

    Tak co byste rekl na JavaCard ? Nebylo by to levne, samozrejme, robustni systemy proste levne nejsou. JavaCard by totiz umoznila, aby si zakaznik mohl nechat vystavit kartu (JavaCard) s uz hotovou aplikaci, pripadne si tam aplikaci muze nahrat sam. ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).