Hlavní navigace

Názor k článku Jak jsem ukradl sezení administrátorovi a objednal ruskou vodku za kvintiliardu od . - Bezpečnost je drahá a není vidět. Nač dávat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2013 8:27

    . (neregistrovaný)

    Bezpečnost je drahá a není vidět. Nač dávat peníze drahému programátorvi, když "tu samou" práci může udělat laciný studentík nebo nějaký specialista z dálného východu (v připadě korporací).

    Todle uvažování tu jistě ještě nějakou dobu vydrží, takže "nuda" nehrozí.

    Slyšel jsem jeden vtip. Kdyby auta dělali programátoři, tak budou stát do 50.000, mít spotřebu 1 litr na 100 km, ale jednou za rok vybouchnou a zabijí všechny vevnitř.

    Potíž je v tom, že ti co mají nějaká data nemají motivaci je chránit (a mnohdy to ani netuší že by měli). Nemají k tomu finanční motivaci. Co se jim může stát? Bude se o nich pár dnů psát ošklivě v novinách? A co. To o např. Sony taky. Pár fraudových obednávek? Bez peněz na účtu nic nepošlou a i kdyby, tak se na to brzo přijde a díra se zalepí.

    Změnu by mohlo přinést až si uživatelé uvědomí, že bezpečnsot chtějí. Sami si ji těžko budou vynucovat, pak musí nastoupit stát a např. citelnými pokutami trestat prokázané úniky dat. To je běh na dlohou trať a je otázko zda se vývoj vůbec bude tímlde směrem ubírat. No ale kdo by před 50 lety řekl, že lidi začne zajímat nějaká ochrana životního prostředí, třídění odpadu a pod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).