Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak jsem ukradl sezení administrátorovi a objednal ruskou vodku za kvintiliardu od Luboš - Zodpovednosť sa pri spadnutom strope určí na základe...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2013 11:01

    Luboš

    Zodpovednosť sa pri spadnutom strope určí na základe znaleckého posudku. Ak bola zle navrhnutá alebo bola nedodržaná technológia výstavby, zodpovedá projektanat alebo zhotoviteľ, prípadne stavebný dozor.

    Ak spadla preto, že bola zle udržiavaná a pod., zodpovedá majiteľ.

    Pri eshope to, podľa mňa, záleží na zmluve o dielo.

  • 13. 11. 2013 9:59

    c (neregistrovaný)

    Podle téhle teorie, když vám při návštěvě obchodního domu spadne na hlavu strop, řeknete, že za to provozovatel nemůže, neboť se nezabývá stavbou domů, ale prodejem rohlíků?

    Pochopitelně nemůže mít provozovatel e-shopu potřebné znalosti, na to má lidi, ale když si vybral internetové podnikání, musí si zajistit, aby to k něčemu bylo, jinak je to na jeho hlavu.

  • 8. 11. 2013 7:48

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Poloamatér, který o bezpečnosti nemá ani tucha, udělá ten web za 1/3 ceny. A zákazník vidí mnohem lepší cenu za zdánlivě totéž. Zákazník tomu nerozumí, rozdíly nevidí, tedy vybírá podle ceny... a to je celý příběh.

    A je to tak vlastně dobře, protože leckterý z těch poloamatérů dělá i za "plné" ceny - takže když tomu zákazník nerozumí, tak se mu klidně může stát, že úplně stejně nezabezpečený web dostane i za ty trojnásobné peníze. Takhle aspoň za ty třetinové náklady dostal odpovídající hodnotu.

  • 7. 11. 2013 8:34

    SKY (neregistrovaný)

    Dobrý den pane Špaček,

    velice poučný článek. Nicméně, ruku na srdce, kdo by v tomto případě měl nést onu zodpovědnost za toto diletantské zabezpečení a s tím spojený možný únik dat a jeho možné následné zneužití? Provozovatel webu nebo jeho "výrobce" čili nějaká programátorská společnost.

    Přecijenom nemyslím si, že by každý provozovatel eshopu měl nějaké znalosti o bezpečnosti, jinak by si web a eshop napsal sám. Právě proto se tato práce zadává externím firmám na objednávku. Jenže v dnešní době vám eshop a web udělá kdejaká firma a pak to tak taky vypadá a dopadá. Provozovatel, jako osoba co podniká prodejem, může být co se týká ICT věcí totální amatér a nemá žádné ponětí o tom, co je nějaké nabourávání webů/eshopu. Nicméně tvůrci webů by znalosti mít měli a pak je opravdu diskutabilní, proč nejsou schopni web/eshop zabezpečit proti většině známých možných útoků. Že by v tom hrála roli amatérština většiny firem, živících se jako programováním webů/eshopů nebo jen co nejrychlejší vytvoření díla na objednávku zákazníka, který ani neví, že by jeho web měl zabezpečovací prvky a firma co mu tento web vytváří se snaží mu naprogramovaný web co nejrychlei dodat?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).