Hlavní navigace

Názor k článku Jak jsou na tom Češi s Internetem? od David Weil - No vzhledem k tomu, že nepoužívám teletext (ono...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2005 15:50

    David Weil (neregistrovaný)
    No vzhledem k tomu, že nepoužívám teletext (ono to ještě existuje?), tak holt s tím na Vás chodit nebudu. ;)

    Ale asi takhle - já mám doma pět nebo šest let starou ATi TV Wonder, kterou momentálně provozuji pod wXP s iuVCR a universal BT drivers. To je skutečně zmíněný "kutilský" přístup, nicméně řešení je funkční a po rozchození i bezproblémové (nebo se mi zatím žádný problém nevytelil) a poměrně jednoduché na ovládání. Ukládám v PAL/2 přímo buď do DivX, nebo do huffyuv. Zkusil jsem i plný PAL a některá další rozlišení a vše bylo funkční. Kromě automatického zapnutí PC, což nepodporuje moje deska, funguje vše, co mne napadlo.

    Cca před rokem si kupoval TV kartu soused a vybral si nějakého WinFasta (přesný typ si nevybavím). Byl jsem velmi překvapen snadností instalace. Skutečně stačilo jen vložit CD a odklepnout instalci. Dodaný soft není nic svtoborného, ale pro jeho potřeby plně postačuje. Bez složitých nastavování se může dívat na TV (prostě pustil aplikaci a nechal najít tv kanály) a nahrávat si pořady na pozdější shlédnutí (v téže aplikaci). Nejsem si jist, jestli tam je odložený start, ale myslím že je. Neznám ukládané formáty, ale jeho to nezajímá - je uživatel. Prostě to zapne, nahraje a za týden shlédne a smaže. Pro tento účel to chodí jednoduše a dobře. Víc neřeší.

    Takže Vám nedokážu odpovědět na otázky, které kladete - teletext, rozlišení atd. Nevím je a nepotřebuji to. A užovatel je nepotřebuje také (možná kromě toho teletextu). Z pohledu BFU to už prostě funguje.

    Ale stejně žádný prima byznys nečekejte (to stejně víte). TV karty v počítači asi těžko kdy budou nějaký velký trhák. Spíše si myslím, že se bude více prodávat nějaký standalone rekordér, ať už tam bude videokazeta, DVD nebo harddisk.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).