Hlavní navigace

Názor k článku Jak měřit rychlost připojení kvůli reklamaci? Šestkrát za 90 minut a přes NetMetr, říká ČTÚ od Uncaught ReferenceError: - přes prohlížeč to je jen opravdu orientační, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2021 18:30

    Uncaught ReferenceError:

    přes prohlížeč to je jen opravdu orientační, ale zase rychle dostupné. U takhle širokých linek to měření je prostě už složitější, závisí už hodně na konfiguraci prohlížeče a nastavení sítě. Jiné nástroje na měření rychlosti ti ukazují srovnatelná čísla? Jak jsem psal, použití NetMetru není závazné, povinné a ani jediné určující. Jako referenční bod to dobře funguje u těch pomalých linek, na které to je zejména určené.

    Každopádně tenhle rozdíl je opravdu dost vysoký a nemělo by tak tak dělat, nechceš hodit issue do https://gitlab.nic.cz/labs/netmetr/-/issues a trochu lépe to popsat? (Nemám s tím projektech nic společného, jen v tomhle odvětví nějakou dobu žiji).

    Přesné měření sítí je velký problém obecně a je těžké nachystat i přesné testy na míru, natož takhle u koncových stanic, které jsou příliš rozmanité.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).