Hlavní navigace

Názor k článku Jak na hodnocení uživatelů od noname - Máme nechat hodnotit neregistrované uživatele? Ne, potom by každý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2004 11:49

    noname (neregistrovaný)
    Máme nechat hodnotit neregistrované uživatele?
    Ne, potom by každý mohl svým hodnocením vymazat libovolný příspěvek, stačí vypnout cookies a klikat a klikat


    Máme nechat přispívat neregistrované uživatele?
    Pakliže má server autoreautentifikaci (můj právě vymyšlený termín pro automatické znovupřihlášení podle cookies, aby to uživatele neotravovalo), pak bych byl pro to, aby mohli přispívat jen zaregistrovaní, ale aby si mohli vybrat, zda-li chtějí v dotyčném příspěvku figurovat jako anonymové a nebo pod nějakou svoji přezdívkou (někdy třeba na lupě bych rád řekl něco tajného z firmy a když bych se musel hlásit pod firemním mailem, tak by to nešlo a naopak někdy chci aby bylo vidět, že je to názor z firmy, a muselo by se to tak řešit vícenásobnými loginy, což je špatný systém). Když se budou muset hlásit, tak se lépe blokují. Také lze pak vypsat příspěvky jednoho uživatele atd. Mohou být ale diskuse, kde by měl mít právo přispívat každý (typicky minimálně diskuse o serveru atd.). Je dobré mít také u příspěvku různé kategorie příspěvku (upozornění na chybu ve článku, příspěvek, ...) a třeba při vybrání upozornění na chybu měl být povolen příspěvek i od neautorizovaného uživatele, nicméně tyto příspěvky by měly být odeslány mailem autorovi a nikoliv dány do diskuse.

    Mají mít všichni uživatelé stejný hlas?
    Rozhodně ne, v každém případě šéfredaktor by měl mít větší hlas než autoři a ti zas větší hlas než čtenáři a mezi čtenáři pak je imho dobré udělat dvě kategorie, které se přidělují buď automaticky (podle počtu příspěvků a hodnocení ostatních) anebo manuálně (mnozí přispěvovatelé na odborných serverech jsou profláklí). A pak tu musí být kategorie, kdy vezmete právo přispívat (třeba na omezenou dobu).

    Máme pro hodnocení využívat škálu (1𔃃), záporné hlasy (palec dolu, palec nahoru), nebo je lepší dovolit jen jeden kladný hlas?
    Já bych byl proto, aby bylo možné vybírat kategorii příspěvku, tedy aby se z listboxu dalo vybrat jestli to podle vás je k výmazu, nebo příspěvek, nebo je to upozornění na chybu atd. a když by se sešlo více takových, tak by se přeřadil daný příspěvek do dané kategorie. Standardně by se pak nevypisovaly příspěvky o chybách a ty které dali lidé vymazat, nicméně když by někdo chtěl, tak by si jejich zobrazení pro ten konkrétní případ mohl zapnout.
    Mohlo by být také zajímavé mít možnost nechat si zablokovat zobrazování příspěvků od nějakého přispěvovatele a když si to nechá dělat víc lidí, tak by se třeba tyto příspěvky mohly automaticky sunout pod vymazané (tj. zobrazované jen pro ty, co si to vyžádají).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).