Hlavní navigace

Názor k článku Jak na integraci s platformou v cloudu od Martin Kalenda - Opravu bych rád uvítal libovolný český (ne čská...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2011 13:24

    Martin Kalenda (neregistrovaný)

    Opravu bych rád uvítal libovolný český (ne čská firma globální projekt) většího rozsahu (10+ serverů) které mu se provoz v Cloudu (je lhostejno či MS/Amazon a CDNko na statická data) skutečně vyplatí.

    Cloudová řešení mají jistě řadu výhod ale v článku prezentovanou teorii o hybatelích ztělesněných v majitelích firem lze úspěšně pochybovat.

    Nepochybně se v dohledné době otevře prostor pro specializovaná řešení pro různé firemní aplikace (mail, pim, task/project management, ucto, crm) v rámci velkých cloud hráčů a jejich aplikací ale bežných firemních aplikací se asi jen tak nedočkáme.

    Pořád bude řada menších firem (pod 50 zaměstnanců) patlat tyto věci inhouse protože napsat slušne fungující aplikaci pro libovolnou z těchto platforem je nákladově úplně někde jinde než banda programátorů píšících php/mysql.

    Škálovatelnost a témeř ideální linearita nákladů jistě hraje do karet velmi specifickému použití. Pro větší projekty (a různé služby které mají kromě placených variant i nějaké free služby) se jistě začně více vyplácet privátní cloud, v případě lokálních specifik(tj český projekt) poleze už samožná cdnka do peněz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).