Hlavní navigace

Názor k článku Jak nám v Alze aktualizace Windows způsobila výkonové problémy databáze od Martin Kalenda - Je to o moznost to zautomatizovat, nebudu jmenovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2018 23:42

    Martin Kalenda (neregistrovaný)

    Je to o moznost to zautomatizovat, nebudu jmenovat ale jsou v CR firmy ktere zamestnavaji nekolik lidi pouze na cteni performance logu z windows :-) Jako samostatnej JOB. U nas bezi cca 1500 stejnych systemu (tj provozuje se tam jednotny sw s jinym obsahem) a neumim si predstavit to peklo jak to delat automatizovane.

    U OSS me napada predevsim to ze muze byt mnohem sirsi pretesting prostredi klidne i dve stage, ale hlavne muzu tam trvale drzet v clusteru diky nenutnosti resit zalicencovani klidne na logicke urovni +2 rozpustene v infrastrukture. Muzu tam mit specializovany slave ktery bezi v start-stop backup rezimu tj sotva dozene replikaci odpoji se a udela dump.

    Ono spolehat na zalohu treba 10+ TB databaze 12x denne z produkce muze casto dost spatne dopadnout. Takze zvysovani poctu nod je cesta. Je to samozreme o penezich pro nejakou firemni ucetnictvi nema smysl (krome penez) resit nejake brikule s sql serverem. Ale uz jsem videl pripad kde se do pokladen replikaci nad MS sype do cca 50 db (jsou to ridici servery pokladniho systemu pobocek retezce) a uplne stabilni reseni to neni. jeste aby to misto master-slave bezelo v master-master.

    U opravdu narocnych aplikaci to pak vyjde najedno, dobrej win admin nebo sql admin stoji -+ stejne jako OSS, nicmene ta pasivit kdyz najdeme nejakej bud a nejde s tim nic delat (maximalne pustit to za app proxy na oss ktera hleda ten problematickej pattern a dane spojeni zahazuje pro frontend) je ubijejici. A u korporatu casto licence nejsou problem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).