Hlavní navigace

Názor k článku Jak správně nastavit satelitní parabolu od anonym - Dobrý den, prosím o radu. Jsem úpný začátečník a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2009 13:38

    bez přezdívky
    Dobrý den,

    prosím o radu. Jsem úpný začátečník a zajímalo by mě, jestli jsem postupoval při instalaci satelitu správně. Sestava:

    parabola 80 cm
    receiver TF6000CR
    LNB Inverto s šumovým číslem 0,3dB
    svod 20 metrů

    Chtěl jsem chytat anglicky mluvené programy, tak jsem si na http://www.ses-astra.com/consumer/cz/channel-guide/Simple-Search-TV/index.php vyhledal FTA anglické programy, které je možné naladit v ČR.
    Zde jsem dále zjistil, že pozice těchto satelitů je 28,2 východně a že se jedná o satelity Astra 2A/2B/2C a že tyto satelity bohatě pokrývají ČR a to i s menší parabolou než 80 cm.
    Na stránce http://www.parabola.cz/abc/azimut-elevace/ jsem zjistil, že azimut a elevance na pozici 28,2 E je 162° a 31,09°.
    Elevanci jsem tedy nastavil podle stupnice na parabole (držáku paraboly) a azimut jsem nastavil podle buzoly tj. 18° stupňů východně od jihu.
    Zapnul jsem přijímač a dal automatické vyhledávání FTA programů na satelitu Astra 2.
    Přijímač skutečně nalezl hodně programů, jenže nenalezl ty, které jsem chtěl. Nalezl většinou německé stanice např. KIKA,VIVA,SKY SELECT,VOX AUSTRIA,NICK,BIBEL,ZDF,SAT aj. z totoho si myslím, že jsem nenaladil Astry 2A/B/C ale nějaký jiný satelit (možná Astru 1).

    Toužím po programech:
    B4U Music UK, BBC News, BBC Parliament, BBC Stream 3.0 - BBC Stream 4.1, Bid TV, Brit Asia TV, Channel 4 London, CNN International Europe, Community Channel, Create and Craft, Ideal World, National Geographic Channel UK promo, QVC UK, S4C Dau Two, S4C Digidol, Sky Movies Preview mosaic, Sky News Ireland, Sky News UK, Sky Perks promo, Teletext Holidays

    Předem se omlouvám za hodně chyb, nevím o tom téměř nic. Nevíte, kde jsem postupoval špatně?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).