Hlavní navigace

Názor k článku Jak opravdu proměnit záběr a diskuse Lupy? od Michal Kubeček - Nesmíte zapomenout na to, že neexistuje jednoznačný výklad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2000 14:00

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Nesmíte zapomenout na to, že neexistuje jednoznačný výklad toho, co je to "lepší". Pro vás, pro mne a pro mnoho dalších lidí to znamená více odborných článků, méně rozvášněných diskusí o ničem atd. Ale už zmiňované velikosti diskusí ukazují, že většina čtenářů Lupy má jiné preference.
    Ať zvolíte jakoukoli hladinu odbornosti, počet čtenářů nad ní (nebo dostatečně blízko pod ní) je omezen. Pokud chcete čtenářů více, musíte jít s laťkou dolů. A Lupa stojí před otázkou: být odborným e-zinem na vysoké úrovni s malým okruhem elitních čtenářů nebo mít vysokou návštěvnost za cenu nižší odbornosti? Podle mne vše nasvědčuje tomu, že Lupa se vydává druhou cestou.
    Pokud zmíněný trend bude pokračovat, brzy Lupu opustím. Myslím, že stejně se na její vývoj dívá více čtenářů. Odpovědělo-li si vedení Lupy na otázku v předchozím odstavci tak, jak se mi zdá, je všechno v pořádku: Lupa pro mne přestane být zajímavá, tak ji přestanu sledovat. Jestliže je ale odpověď jiná nebo jestliže si vedení Lupy otázku vůbec nepoložilo a směřování je samovolné, pak něco v pořádku určitě není a článek p. Zajíčka je snad pomůže probudit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).