Hlavní navigace

Jak probíhá internetová aukce o krabičku cigaret?

7. 2. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V internetových aukcích se dá pořídit téměř všechno. Například předválečné srbské cigarety, i o ty se může nakonec strhnout zajímavý souboj s nečekaným rozuzlením a poučením pro sebeprezentaci na Internetu…
Jan Handl

Ilustrace: Nenad Vitas

Z původně banální historky se může docela dobře stát neuvěřitelně zajímavý příběh. V restauraci u piva se sejdou dva dobří kamarádi a hned se začnou bavit o tom, co zajímavého bylo k dostání minulý týden na aukčním serveru. Oba náruživí kuřáci kuriozitních značek a sběratelé historických balíčků cigaret se samozřejmě nemohou bavit o ničem jiném, než o krabičce osmdesát let starých srbských cigárek.

Jeden z kamarádů se dme pýchou a radostí, podařilo se mu v aukci o cigarety zvítězit. Za pár dní se stane jejich majitelem (až mu přijdou poštou), opravdu jde o mimořádně dobrý nákup. Jediné, co ho trošku mrzí, je fakt, že nějaký šílenec v dražbě vehementně přihazoval, čímž ho donutil nabídnout opravdu vysokou sumu. Druhý kamarád se zamyslí. Optá se, pod jakou přezdívkou se vlastně první kamarád (čerstvý skoromajitel cigaret) na aukcích pohybuje. Když mu to první kamarád sdělí, hlasitě se rozesměje. Ten výtečník, který přihazoval v aukci a vyhnal cenu tak vysoko, byl totiž on sám.

Dva dobří kamarádi se prostě v internetové aukci přehazovali navzájem a nevěděli o tom. Ten, který nakonec v aukci prohrál, naštěstí nemohl před koncem přihazovat, jelikož se v tu dobu nevyskytoval u počítače. Kdyby mohl o cigarety bojovat do poslední chvíle, cena by se zcela určitě vyšplhala ještě daleko výš. Nutno dodat, že uvedené aukce se účastnili jenom tito dva kamarádi, ostatní koupěchtivé příznivce tabákové historie rarita ze Srbska neoslovila.

BRAND24

Propříště se podobný aukční kolaps kamarádům určitě nestane. Velmi dobře si navzájem zapamatovali svoje přezdívky a už se přehazovat nebudou. Příhoda je ale od aukcí na Internetu neodradí, spíše naopak. Budou se dál přebíjet v tom, který z nich vydraží zajímavější artefakt (a nemusí jít ani o historické cigarety).

Historka celkem věrně popisuje situaci, kdy to trochu zaskřípe mezi offline a online životem. Pokud jde o nedorozumění při přetahování se o krabičku cigaret na Internetu, tak je to ještě slabá káva. Dokážete si třeba představit, že na Internetu sbalíte podruhé manželku? Tím myslím toto – vyrazíte na první offline rande s bokovkou (známostí z Internetu) a na schůzce v kavárně zjistíte, že jde o vaši ženu. Z toho by už mohl být slušný malér. Poučení je nasnadě: používejte takovou přezdívku, aby bylo všem jasné, kdo jste. Nebo si používejte přezdívku jakou chcete, ale předem jí ohlaste manželkám, manželům a kamarádům…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného publicista, více informací najdete na LinkedIn. Na stránkách iNazor.net odkazuje na své články pro Lupu a další média. Ze všech vymožeností moderní doby má nejraději Twitter, zajímá ho historie a píše HistorieBlog.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).