Hlavní navigace

Jak rozhořčit diváky? Zpoplatnit jim to, co měli doposud zadarmo

7. 4. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Televize Nova nemile překvapila některé uživatele videoserveru Voyo.cz, když se ho rozhodla kompletně zpoplatnit. Jde však o logický krok.

Na Voyo.cz už pouze s „kapříky“

V případě, že jste byli zvyklí si přehrávat pořady televize Nova se zpožděním, tedy na videoserveru Voyo.cz, od pondělí máte smůlu. Společnost CET 21 se rozhodla téměř veškerý obsah zpoplatnit. Serveru DigiZone.cz to potvrdila Marie Fianová z tiskového oddělení televize. „Od dnešního dne (pondělí, pozn. red.) je veškerý obsah na videoportálu Voyo.cz dostupný pouze předplatitelům,“ uvedla Fianová. Ke změně dochází po více než čtvrt roce fungování předplatného a jedná se o další krok v implementaci strategie CET 21 v oblasti placených produktů. „Anoncované změny v systému předplatného jsou logickou evolucí tohoto modelu,“ upozornila Fianová. Nabídka obsahu Nova Group je podle Fianové natolik atraktivní, že dokáže oslovit i diváky, kteří jsou ochotni za obsah na tomto videoserveru zaplatit. „Dosavadní úspěch placeného Voyo.cz nás jen utvrdil v tom, že teď je ten správný čas,“ konstatovala členka tiskového oddělení.

Lukáš Polák: Nova zaskočila internetové diváky, kompletně zpoplatnila svůj videoarchiv Voyo

DigiZone.cz se představil po šesti letech v novém kabátě

Změnou neprošly jen Události České televize, ale i server DigiZone.cz. Po víc než šesti letech existence jsme se rozhodli pro zásadnější proměnu grafiky, uspořádání webu i výměnu redakčního systému, která nám umožní doplňovat články o řadu nových grafických prvků. Stejný redakční systém využívají i ostatní weby vydavatelství Internet Info, které DigiZone.cz provozuje. DigiZone.cz nabízí moderní a odlehčený design, který působí čistým, vzdušným dojmem a přispívá tak k maximální přehlednosti a snazší orientaci na stránkách. Dominantním prvkem titulní strany je nyní hlavní článek dne s velkou perexovou fotografií podle moderních trendů u zpravodajských webů. Články a aktuality jsou v novém designu řazeny v jednom obsahovém proudu tak, aby čtenář v každém okamžiku získal rychlý přehled o aktuálním dění.

Redakce: Vítejte na novém DigiZone.cz. Máme pro vás řadu novinek

Události České televize dostaly nový moderní kabát

Nová podoba hlavní zpravodajské relace ČT se může od minulého týdne po grafické a vizuální stránce směle rovnat podobným formátům ze zahraničí. Inspirace je u studia viditelná především z Německa a Velké Británie. Ač z pohledu informací se toho až tolik nezměnilo, to, co vidí divák, dostalo moderní grafický kabát, samozřejmě v HD kvalitě. Události začínají nově v 18:57, kdy moderátor představí hlavní témat, kterým se budou zprávy od 19 hodin otvírat, pak následuje Počasí. I to prošlo viditelnou grafickou obměnou, i když v základu se pracuje s původními prvky. Zatímco Počasí si vzal na starosti meteorolog Pavel Karas, Událostmi provázela Marcela Augustová. Po samotné úvodní reportáži udělala Augustová rozbor na velké dotykové obrazovce, a poté se spojila s reportérem Jiřím Šenkýřem, který divákům téma ještě více přiblížil.

Lukáš Polák: Podívejte se na začátek nových moderních Událostí ČT v HD kvalitě

Jan Potůček: Události v úterý opět klesly, na ČT 1 a ČT 24 oslovily 760 tisíc diváků

Jan Potůček: ČT 24 zrušila během Událostí informační lišty a čas. Aby diváci neodcházeli k Nově?

Jan Potůček: Potěšilo by nás, kdyby Události porážely Primu, říkají šéfové zpráv ČT

Lukáš Polák: Nové Události porazily Primu family, ale pouze v součtu ČT 1 a ČT 24

Lukáš Polák: „VIP zprávy, jasné a spolehlivé“. Prima vtipkovala o ČT

Stručně

Hybridní vysílání ve standardu HbbTV hodlá ještě přes evropským fotbalovým šampionátem zahájit polská veřejnoprávní televize TVP. Služba bude k dispozici společně s programem TVP 1 HD v zemském digitálním vysílání a na satelitu. Ještě před startem Eura 2012, které pořádá právě Polsko společně s Ukrajinou, rozšíří Polská televize pokrytí svého veřejnoprávního multiplexu na víc než 90 procent populace a zařadí do něj první dva programy v HD kvalitě.

Jan Potůček: Polská televize spustí hybridní HbbTV ještě před Eurem, ČT s ní také finišuje

Nový programový balíček placených programů pro finančně citlivé zákazníky začala nabízet největší česká satelitní služba Skylink. Klientům, kteří dosud přijímají základní bezplatné programy a nechce se jim předplácet balíček Multi za 290 korun měsíčně, předkládá nabídku Mini s deseti placenými televizemi za 179 korun měsíčně. Informovala o tom marketingová a PR manažerka Skylinku a CS Linku Lucie Gleichová.

Jan Potůček: Skylink zavádí nový programový balíček Mini, deset kanálů za 179 Kč

V širokoúhlém formátu 16:9 bude od 15. května vysílat placený kabelový a satelitní program Viasat Explorer, který provozuje spolumajitel televizní skupiny Prima, švédská skupina MTG. Změnu formátu stanice provede na distribuční trase přes satelit Astra 4A (FSS European beam, TP EG3 12,637 GHz H-pol, SID 6410), informovala její mediální zástupkyně v České republice Věnceslava Drábková.

Jan Potůček: Viasat Explorer přejde od 15. května na širokoúhlý formát 16:9


Lukáš Polák, DigiZone.cz

Formát 16:9 už není pouze doménou tématických HD kanálů.

Společnost UPC Česká republika zařadí v průběhu letošního roku do své kabelové nabídky hard erotický kanál Hustler HD/3D. Stanice bude dostupná v rámci balíčku Hustler TV, jehož hodnota byla stanovena podle nového ceníku od května na 303 korun. Spolu s tímto kanálem získají zákazníci operátora také program Hustler TV v klasickém rozlišení obrazu (SD), Daring!TV a Leo TV.

Lukáš Polák: Erotický kanál Hustler HD bude dostupný v digitální kabelové síti od UPC

Iveta Bartošová je pro bulvár i diváky stále silným magnetem. Její Pravdivý příběh si nenechalo na digitální plnoformátové televizi Barrandov ujít přesně 600 tisíc diváků při podílu na publiku (share) 15,5 %. Bartošová tak zajistila stanici druhý nejúspěšnější pořad v její tříleté historii. Program byl zároveň v uvedenou dobu dvojkou na trhu. Prvenství drží Největší hity Karla Svobody, které se vysílaly 28. ledna letošního roku.

Lukáš Polák: Pravdivý příběh Ivety B. historicky druhým nejsledovanějším pořadem Barrandova

BRAND24

Někdejší sportovní redaktor televize Nova Pavel Poulíček skončil ve svém stávajícím působišti, kanálu Prima family. Informoval o tom deník Blesk, který uvedl, že důvodem je fakt, že Poulíčkovu práci doprovázela malá produktivita. „Za poslední dva měsíce pan Poulíček odevzdal čtyři reportáže, proto hledáme produktivnějšího reportéra,“ uvedl pro Blesk šéf PR Primy Marek Winkler.

Lukáš Polák: Bývalá hvězda Novy Poulíček na Primě skončil. Byl prý málo produktivní

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).