Hlavní navigace

Názor k článku Jak rychle poslat velký objem dat? Přes úschovnu od VS - Potíž je v tom, že tohle by nefungovalo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2010 14:55

    VS (neregistrovaný)
    Potíž je v tom, že tohle by nefungovalo pro "legacy" SMTP servery (ty, co to ještě nepodporují). Teoreticky by stačila podpora prvního SMTP serveru, přes který e-mail posíláte. Málokterý poskytovatel vám ale bude jen tak poskytovat prostor o kapacitě stovek MB jako úschovnu.

    Ale třeba takový Gmail by to mohl implementovat i pro SMTP protokol, a případně to může být transparentní pro klienta, který by neuměl tuhle signalizaci.

    Ale momentálně je zásadně jednodušší tohle implementovat ve webovém rozhraní, kde lze uploady velkého objemu a mnoha souborů řešit elegantně pomocí Flashe nebo Javy - funguje to fakt hezky. Použít jednou za měsíc při odesílání "velkého e-mailu" nějakou dobře udělanou úschovnu, to není problém".

    Sám to mám takhle udělané na hostingu: 1) otevřu v browseru URL ze záložky, 2) kliknu na "nahrát soubory", 3) vyberu adresář k nahrání, 4) vidím průběh uploadu, 5) do schránky se mi vloží link, který dám do těla e-mailu. Je to prostě jednoduché, a v integraci do mail klienta nevidím moc výhodu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).