Hlavní navigace

Názor k článku Jak se v ČR prodávají firmy? Devět z deseti majitelů propásne správný čas od JKL - To mi připadá jako kdyby Tom radil Jerrymu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2013 10:18

    JKL (neregistrovaný)

    To mi připadá jako kdyby Tom radil Jerrymu kde a jak si nejlépe postavit úkryt :-D.

    Asi by bylo zajímavé zeptat si Henryho Forda, Tomáše Bati, Steva Jobse, Billa Gatese, Richarda Bransona a dalších skvělých podnikatelů, kdy je podle nich nejlepší čas na prodej své firmy :-D. Asi by na to měli trochu jiný názor než "poradci".

    Nejlepší jsou "poradci", kteří Vám radí, že právě teď je ten nejlepší čas a oni zrovna náhodou mají známého, který vyřeší všechny Vaše problémy tím, že od Vás tu firmu koupí a celou tu "tíhu" převezme na svá bedra... Viděl jsem to už mnohokrát a nejlepší je, když potom takový člověk chodí a prohlašuje: "Ten XY, co mi tak pomohl, je hodně šikovný... Teď si postavil vilu se střešním bazénem!"
    Strašně se diví, když mu na to odpovídám: "Jasně, protože ji stavěl za TVOJE prachy!"

    Prodej firmy je výjimečná záležitost a mělo by se k ní přistupovat jenom z velmi vážných osobních důvodů majitele jako je nějaká nemoc, smrt, psychická porucha a podobně. Pokud se ale firmě nedaří nebo by se jí jenom "v budoucnu mohlo nedařit", tak tohle není důvod...

    Takhle se jenom v majitelích businessu vyvolává strach, aby se na nich dalo dobře napakovat! Úplně stejně to dělala církev s odpustky... Akorát nechat někomu celou fungující firmu ve výprodeji je teda pěkně drahý "odpustek" před strachem!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).