Hlavní navigace

Názor k článku Jak se žije doméně art.cz? od Martin Kopta, - Nevím jak na matfyzu, ale třeba mezi lidmi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2002 22:16

    Martin Kopta, (neregistrovaný)
    Nevím jak na matfyzu, ale třeba mezi lidmi z ekonomky těch zákazníků bude dost (obrazy nejčastěji kupují instituce typu bank, stavebních spořitelen a podobně -- nebýt jich, spousta mých spolužáků by nic neprodala) a když jsem včera byl u kamaráda ze VŠE, měl na počítači mozillu. :-)

    Mimochodem, jiný můj spolužák z grafárny studuje fotofyziku, další je na technické univerzitě v Lipsku... Proč by spousty dalších uměnímilovných lidí neměly studovat třeba i na tom matfyzu? Krom toho lidé z uměleckých kruhů si obvykle umění nekupují, ale vyměňují ho. Zájem o umění a ochota kupovat jej není nějak omezena na určitý typ vzdělání. Ostatně -- bylo by to velmi smutné.

    Ale pokud si myslíte, že se společnost jako Art.cz orientuje na masového spotřebitele, pak si troufnu říci, že to je velmi odvážný podnikatelský záměr.

    Umělecká díla často nekupují bohatí lidé, ale stejně tak, jako si někteří z nás neodpustí poslední model Nokie za 20k Kč, někdo jiný si za 'pár' tisíc koupí gobelín (mimochodem, pro lidi z ČVÚT bych věděl o jednom, kde jsou motivem vysokonapěťové stožáry -- byl by celkem levný, kamarádka na něm pracovala jen půl roku ;-).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).