Hlavní navigace

Názor k článku Jak si stojí český webhosting? (2.) od george009 - Chtěl bych zde upozornit na podvodné jednání provozovatele...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2005 14:41

    george009 (neregistrovaný)
    Chtěl bych zde upozornit na podvodné jednání provozovatele služby SUPERHOSTING.cz

    Před nedávnem jsem si u nich objednával webhosting pro svou doménu s tím, že mi v rámci normálního programu poskytnou databázi MSDE, kterou podle sdělení majitele p. Cendry sice v ceníku nenabízejí, nicméně mi ji k webhostingu zdarma poskytnou. Nabídka se mi jevila jako velice výhodná i vzhledem k tomu, že na svých webových stránkách navíc nabízejí převod domény ZDARMA. Vše bylo naprosto v pořádku až do chvíle, když jsem si službu (po vypršení zkušebního období) na rok dopředu předplatil.

    Krátce poté mi přišla faktura za převod mé domény. Když jsem žádal o vysvětlení pracovníky firmy, sdělili mi, že informace na jejich webu není úplně přesná a že se vztahuje pouze na práce na spojené s převodem, ale nikoliv na převod jako takový... Dodnes je však na jejich webu lživá informace "Převod domény zdarma".

    Asi 10 dní poté mi výše zmíněnou databázi MSDE bez jediného upozornění zrušili. Na můj dotaz mi majitel p. Cendra sdělil, že provoz databáze již nadále zdarma mít ke svému webhostingu nebudu, a k mému zděšení se ještě ujistil: "NEBYLO V TÉ DATABÁZI NIC DŮLEŽITÉHO, ŽE NE?". Následně jsem logicky požadoval storno celého hostingu a vrácení peněz za zbytek období, s čímž se mi p. Cendra samozřejmě vysmál.

    Holt sázejí na to, že je jedná o částku, o kterou se s nimi nikdo soudit nebude - cca 2 500Kč.

    Na druhou stranu, uznávám, že je to moje hloupost - službu bych si určitě neobjednával, kdybych si dříve přečetl příspěvky z diskuse na
    http://www.lupa.cz/nazory.php3?c_id=2458&showall=

    PS: Nabízím volný webový prostor do konce ledna 2006:-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).