Hlavní navigace

Názor k článku Jak to bude s přenosy Premier League v Česku? Práva vykoupil majitel Digi TV od anonym - Líbí se mi, jak vždy někteří provozovatelé zaplatí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2010 15:48

    bez přezdívky
    Líbí se mi, jak vždy někteří provozovatelé zaplatí šílené částky aby přeplatili konkurenci, a dané přenosy připadly jim. Člověk by tedy čekal, že daný provozovatel nabídne ten přenos i v nějaké kvalitě, aby z toho diváci něco měli. Jenže omyl. Většinou to dopadá katastrofálně.

    Chci vidět, v jaké kvalitě a s jakým komentářem nabídne DigiTV ty přenosy. Jestli to bude s jejich klasickým bitrate 1,5 Mbps video a 128 kbps audio, tak mi to přijde fakt nehorázná sprosťárna. Když za 50 milionů dolarů koupím přenosy, měl bych je také vysílat v kvalitě odpovídající atraktivitě toho sportu. A když už nikoliv v HD, tak alespoň v kvalitním 16:9 SD.

    Podobné to bylo s Primou, když koupila Euro 2008, a pak ho vysílala v dosti odporné kvalitně, jistě o třídu horší, než jakou by nabídla ČT. Komentátoři Primy se sice snažili, ale na Bosáka a spol. neměli. V té době mi naštěstí ještě běželo ORF HD, takže jsme to sledovali v HD u Rakušáků a k tomu měli český zvuk z Primy z DVB-T.

    Než tedy někdo koupí práva, měl by se zaručit, že daná událost bude vysílána v příslušné kvalitě. A ne koupit práva za 50 milionů a pak to pustit v 4:3 kostičkách. Divím se, že i prodejci práv nechtějí po TV stanicích, aby splňovaly nějaké kvalitativní požadavky, a to nejen na technickou kvalitu, ale i na komentář atd.
    Asi je to dnes vše už JEN o penězích.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).