Hlavní navigace

Názor k článku Jak vás nejen Facebook může znát lépe než vaši nejbližší od dino - Máte pravdu, že "dát něčemu lajk" neznamená nutně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2015 13:40

    dino

    Máte pravdu, že "dát něčemu lajk" neznamená nutně "tohle se mi líbí", ale to nemusí být problém, když jsem olajkoval desítky metalových kapel a vedle toho třeba jednu folkovou (protože v ní hraje můj syn a jde o soutěž "kdo získá nejvíc lajků, pojede na fesťák"), dá se ten jeden lajk odfiltrovat jako chyba měření.

    Jistě budou existovat lidé, kteří jsou na Facebooku poměrně aktivní (takže je slibné je "lustrovat"), ale kteří zároveň lajkují z "externích popudů" v takové míře, že tento šum překryje informaci. Jenže kolik takových je?

    Pak je tu ještě druhá otázka, pokud olajkuju sto padesát stránek metalových kapel a nic jiného, znamená to snad, že o mně členové rodiny vědí jen to, že mám rád metal (protože o moc více se z takového lajkovacího profilu asi vyčíst nedá)? Ale možná je lidí, kteří oblíbené stránky používají v množství větším než malém, ale zároveň jen ke specifickým účelům neodrážejícím celek, taky dost málo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).