Hlavní navigace

Názor k článku Jak zadat veřejnou zakázku v IT a přitom nediskriminovat? od BobTheBuilder - Kompatibilita projektoru = diskriminace. To je skoro totéž,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2017 12:45

    BobTheBuilder

    Kompatibilita projektoru = diskriminace. To je skoro totéž, jako napsat model.
    Aktualizace FW nepomůže, protože jednak to distributor od výrobce stěží zjistí a stejně to neřeší, jestli případnou kravinu výrobce opraví (zjevný problém v poměrně drahé multifunkci Canon opravili tak, že to prohlásili za vlastnost - barevné PDF se tak už i podle opravené dokumentace dá skenovat ze skla jen po jednotlivých stránkách). Další věc je, že některé věci distributor ani netuší (ani zdaleka každý model nemají vyzkoušený), opět výsledek výběrového řízení na multifunkce, jistý model nejmenovaného výrobce měl značně hlučný ventilátor, který se vypnul až po 15 minutách nečinnosti. Tady se podařilo dodavateli těch 15 kusů vrátit - a překvapení bylo i u dodavatele, protože je jasné, že tohle do kanceláře nejde použít.
    Problém totiž je, že ve výběrovém řízení potkáte i cílený pokus oblafnutí (podvod to není, protože neporuší literu podmínek).Takřka legendární jsou tužky tvrdosti HB, kdy vítěz s nejnižší cenou kancelářských potřeb dodal tužky třetinové délky (takové, co má IKEA, Bauhaus apod. pro zákazníky na nákupní seznamy) - ale to není můj zážitek, takže je to možná jen urban legend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).