Hlavní navigace

Názor k článku Jak zkušený musím být pro instalaci televizní antény? od Pamětník - Samozřejmě beru Vaše vysvětlení, ale sám musíte uznat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2007 22:50

    Pamětník (neregistrovaný)
    Samozřejmě beru Vaše vysvětlení, ale sám musíte uznat, že případný čtenář a diskutér má právo uchopit téma Vaší otázky po svém. Jistě máte pravdu, že se situace po částečné "liberalizaci" správy kmitočtového spektra pro některé druhy příjmu spíše zkomplikovala a negativně se to projevuje i při tradičním analogovém příjmu TV. Věřím Vám, že stále máte dost zájemců o nápravu nevyhovujícího TV příjmu. Nicméně si dovolím odhadnout, že počet diváků, kteří nepotřebují své antény upravovat a nebo měnit specielně pro DVB-T je také velký počet. Vzájemný poměr těchto skupin ale neznám. Respektuji Vaše zkušenosti vzniklé na Vašich toulkách při "lovu" signálů. Máte zajímavého koníčka a jistě tyto poznatky, ve spolupáci s teorií, Vám umožňují se stát v tomto oboru znalým a zkušeným specialistou. Osobně věřím ale také zkušenostem a praxi prodejců, které na tomto webu reprezentují pánové Donát a Rácz. Pořád je užitečnější, v jednoduchých případech, poradit někomu i po telefonu, než věc nepřirozeně démonizovat. Pokud by jejich rady nebyly úspěšné, určitě by se jim to patřičně vrátilo. A pravděpodobně se nejedná jen o jednotlivé případy. Vzdělání, praxi a zkušenosti zmíněných prodejců bych si ale netroufal tak jednoznačně znevážit, na Domažlicku a v Praze do toho asi dost vidí a ze vzdálených lokalit se na ně asi zákazníci pro radu neobracejí.

    Těžko se třeba příkladně změní názor automobilistů na své řidičské umění. Také mezi nimi přetrvávají některá dogmata a důsledky také mohou být pro ně samé i jejich okolí katastrofické. Ale asi zatím není v silách nikoho to změnit. Všichni jsou to odborníci, málokdo by si připustil, že je šofér amatér a neumělec. Stačí se jen při řízení auta rozhlédnout kolem sebe. Podobná situace vládne i v oblasti anténářské, ať se to mně nebo Vám líbí nebo ne. Proto se tak těžko definuje ta Vámi hledaná míra zkušenosti pro úspěšnou a správnou amatérskou instalaci antén.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).