Hlavní navigace

Názory k článku Jaká budoucnost čeká Internet?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2002 11:23

    M.Tkadlec (neregistrovaný)
    Děsí mě jakékoli úvahy o omezení něčeho v zájmu nějaké světlé myšlenky. Naprostou pitomostí je představa, že když se zlí kapitalisté zastaví ve vývoji, hodní revolucionáři je šmahem dohoní, zaostalé autokratické režimy se zdemokratizují a na světě nastane ráj, nejlépe pralesní bez silnic a aut, kde budeme radostně pojídat banány.

    Jestli něco strhává třetí země do propasti, je nevzdělanost a nevědomost. Je přímá korelace mezi vzdělaností a omezením počtu dětí, je přímá korelace mezi informovaností a omezením šíření AIDS.

    Přístup k internetu neznamená zpočátku možná nic pro nomády a obyčejné lidi v poušti či pralese či ghettu, ale ihned výrazně pomáhá těm, kdo jsou schopni jej ovládat (tedy alespoň číst), aby byli lépe informováni a tudíž vývoj i v oněch zemích třetího světa byl alespoň trochu rychlejší.

    Co znamená připojení k internetu pro edukační centra (vč. elementární výuky čtení!), je jasné. Počítač je dnes levnější než sada učebnic.

    Tím neříkám, že mám něco proti programům na čistou vodu, vakcinaci, odstraňování chudoby... Ale základním problémem je skutečně nevzdělanost a proti té internet pomáhá - i když tam zatím v počátku jen odshora, ne plošně.
  • 30. 10. 2002 13:15

    Jiri Wetter (neregistrovaný)
    Vazeny pane Vrabce,
    ve svem infu mate, ze jste vydal nekolik internetovych prirucek, presto se dopoustite amaterskych prohresku s odkazy typu "kliknete zde". Vazne me mrzi, ze na tak kvalitnim serveru o Internetu jakym je Lupa, se objevuji podobne vylozene "skolacke" nedostatky...

    Jiri Wetter
  • 31. 10. 2002 0:36

    Autora clanku (neregistrovaný)
    Vazeny pane Wettere,
    aniz bych chtel rozpoutat diskusi k odkazum, pouze upozornuji, ze pouzivam v textu, za kterym se skryva odkaz, sluvko "zde" pouze v urcitem specifickem pripade, ktery jiste snadno uhodnete. Navic nejsem jedinym, ktery toto sluvko pri upozorneni na odkaz na Lupe pouziva. Staci se podivat na clanky z 30.10. 2002. Formulaci "kliknete zde" vubec neuzivam, protoze aktivovat odkaz lze nejen kliknutim mysi, ale i klavesnici a v pripadech prohlizeni webu zrakove postizenymi treba hmatovym zarizenim.
    Uznavam, ze text s výrazy "viz zde" nebo "naleznete zde" nemusi znit libozvucne, bohuzel jako autor clanku mam plnou volnost a pravo pouzit v textu vyrazy, a to nejen v uvedenem smyslu, jake uznam za vhodne.

    Vladimir Vrabec
  • 1. 11. 2002 0:58

    Petr Blazek (neregistrovaný)
    Vazeny pane,
    jestli k clanku nemate podstatnych pripominek, navrhuji zvazit variantu na takovy clanek nereagovat.
    Dekuji vam, ze priste budete setrit oci, cas a penezenky ctenaru Lupy.
    pb
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).