Hlavní navigace

Názor k článku Jaká je digitální kabelová televize od UPC od vedro - K bodu 2.: Pro UPC je výhodnější dát...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2007 10:54

    vedro (neregistrovaný)
    K bodu 2.: Pro UPC je výhodnější dát DVBC zákazníkům analog jakoby "zdarma" než řešit technický problém odfiltrovávaní analog. frekvencí a propouštění pouze digitálu. Pak jsou tady i jiné okolnosti, které jsem již zmiňoval. Kolik myslíte že by UPC získalo DVBC zákazníků, kdyby si nemohli jeden program nahrát na video (analog) a na druhý (digital) se koukat? Teď je to jejich konkurenční výhoda oproti IPTV nebo DIGI.
    K bodu 3.: Rozvinu to. Když by UPC přešla komplet na DVBC tak by zákazník zvažoval: Tak digital mi umožní sledovat (zatím pouze)jeden program. Tak si porovnám cenu DVBC UPC s cenou podobných dig. nabídek (IPTV, DIGITV, UPC...). Myslíte, že UPC DVBC vychází levněji? Znám i případy lidí s analog.kabelem od UPC, kteří přesli k DIGI kvůli cene a nabídce již dnes a oželeli možnost sledovat program na 2 TV, možná proto, že to nevyužívali.
    K bodu 6.: Tímto bodem jsem myslel dostatek dostupních atraktivních kanálů pro kabel. nabídku. Myslím, že naplnit program. nabídku programami typu Arirang není to pravé. Rozdíl nabídky CATV provozovatelů je dán kombinací několika faktorů: obchodní přístupxfinancexvýtěžnost/efektivitaxtechnická náročnost atd.
    Licenční problém to z pohledu RRTV není, pokud se s vysílatelem domluvíte, Rada nemá důvod vám to nepovolit.
    Já Vás nechci přesvědčit, jen říkam, že analog v kabelu bude ještě min. 5 let. A předkládám logické argumenty pro mé tvrzení. Jistě, pravdivost mých slov prověří budoucnost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).