Hlavní navigace

Názor k článku Jakou má Google strategii proti Microsoftu? od Jiří Donát - Nenechte se prosím zmást nálepkami, jako je “uzavřený”...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2009 3:09

    Jiří Donát
    Nenechte se prosím zmást nálepkami, jako je “uzavřený” a “otevřený”. Ty nám k pochopení situace, jaká tehdy byla, moc nepomůžou. Microsoft samozřejmě potřeboval “otevřít” svůj “uzavřený“ systém vývojářům prostřednictvím API, aby ti mohli pro tento systém vyvinout své aplikace a aby byli na prodeji “uzavřeného” Windows zainteresovaní. Google nyní potřebuje “otevřít” svůj “otevřený” systém vývojářům prostřednictvím API, aby ti mohli pro tento systém vyvinout své aplikace a aby byli na prodeji “otevřených” služeb Google zainteresovaní. Dejte mi prosím vědět, zda jsem nyní již ty zásadní rozdíly dobře popsal a nepodcenil :-)

    K tomu Fordu. Vždycky je dobré si pomáhat příklady, ale musíte se snažit najít takové, které dobře odpovídají dané situaci. Konec 70. let, než přišlo IBM PC na trh, popisujete jako “počítačový pravěk s jednou majoritní společností a pár mainframy.” Asi si tu dobu moc nepamatujete, to Vás ale neomlouvá, mohl jste si informace snadno najít. V roce 1977 byly k dispozici třeba Altair 8800, Apple II, Commodore PET, and TRS-80. V roce 1979 přišel na trh Atari 400 a Atari 800. Velmi populární byl Sinclair ZX80 z roku 1980, který si dovezla řada lidí i k nám. Pro firemní použití byl určen HP-85.

    Pak už zmiňujete pouze svou víru ve schopnosti Microsoftu. Tu Vám neberu, ale nemá o ni ani cenu diskutovat.

    K diskusi je dobré se připravit. Sežeňte si nejprve argumenty, které chcete použít, a vlastní diskusi postavte na nich. Rád s Vámi budu diskutovat, ale o faktech o jejich interpretaci. Diskutovat o pocitech a názorech můžeme samozřejmě také, pak ale doporučuji jiné stránky a zřejmě i jiné diskutující, než jsem já.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).