Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jakou má Google strategii proti Microsoftu? od Tomáš Kapler - autor to má dobře promyšlené, ale myslím zapomněl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2009 1:20

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    autor to má dobře promyšlené, ale myslím zapomněl zcela na apple. Ten má všechny aplikace co ms i google, je dokonce i výrobcem hardware a dokonce si na iphone vyzkoušel i platformu pro prodej aplikací. Vše má navíc výrazně více sladěno, takže mu to může trvat výrazně kratší dobu
  • 6. 8. 2009 4:07

    Jiří Donát
    Apple je zajímavý černý kůň trhu, a s iPod a zejména iPhone se mu podařilo doslova nemožné. Přesto bych na něj teď nesázel. Mám pro to dva důvody.

    Tím hlavním je, že budoucnost trhu vidím ve dvou tržních segmentech - kontextová reklama a spotřební elektronika.

    V oblasti kontextové reklamy se Apple vůbec neangažuje, zatímco Google je tam dominantní.

    V oblasti spotřební elektroniky je Apple velmi úspěšný, ale připomeňme, že jeho iPhone má tržní podíl přes 10%. To se za dominanci nedá považovat.

    Mým druhým důvodem je strategie ovládnutí trhu.
    K ovládnutí trhu je zapotřebí podpora co nejvíce ostatních hráčů a jejich finanční zainteresovanost na mém úspěchu. Apple sice má svůj App Store, Google ale má přece jen mnohem větší podporu vývojářů, protože jim nabízí vstup na mnohem větší, cross platformní trh. A k tomu má navíc i podporu výrobců hardware, kterým Apple (přinejmenším v některých segmentech) konkuruje.

    Jak už jsem ale psal, trh je velký a rostoucí a určitě na něm bude pro Apple místo, pokud si udrží svoji inovativnost a bude i nadále vytvářet aplikace, které jsou uživatelsky přátelské.

    Perlička na závěr: nedávno jsem jel metrem a jeden člověk měl sebou Tablet PC. Ačkoliv měl přístroj obrovský displej, ten člověk musel používat stylus a musel se strefovat na malý posuvník někde v rohu, jen aby posunul stránku ve Wordu. Vedle něj stál uživatel s iPhone a k složitějším úkonům mu stačil obyčejný prst.

    Uvidíme, zda i do oblasti tabletů přinese Apple podobně úspěšnou inovaci jako do mobilních telefonů. Apple by měl něco oznámit příští měsíc...
  • 6. 8. 2009 13:28

    Martin P. (neregistrovaný)
    Stim iPhonem bych nesouhlasil , neni to nejvhodnejsi srovnajni. Myslim ze je svetem sama pro sebe . To je jak kdyby jste rikal ze automobilka ktera dela draha auta vyssi tridy je konkurence pro proti nizsi. Jen proto, ze to je taky auto. V mnozine telefonu jsou i ty pro mongolske pastevce sobu, tak i Vertu a spol.

    Nejde to takhle zobecnit, ikdyz je to flamemaker tvrdim ze nerozhodnych pro iPhone je minimum, nebo neopak ten kdo chce iPhone si jiny multimedialni telefon nekoupi takze Android nebude konrenci pro iPhone.

    Sam iPhone nemam, protoze neni na nej SW ktery pozaduji a nema solidni multitask.

    Prispevek psan telefonu s OS Symbian s vyuzitim multitaskingu.
  • 7. 8. 2009 2:51

    Jiří Donát
    Apple konkuruje ostatním výrobcům hardware nejen v oblasti iPhone, tedy chytrých mobilních telefonů, ale i desktopů, notebooků, mp3 přehrávačů a od října i tabletů.
    Google je v hardware mnohem více neutrální. Na rozdíl od Apple proto může získat podporu ostatních výrobců hardware, a ta se na masovém trhu počítá.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).