Hlavní navigace

Názor k článku Jakub Kalenský (Atlantic Council): Toxické weby „perou“ dezinformace. Pomáhají zakrýt jejich ruský původ od Jiří Eischmann - To, že ten bezprostřední vojenský konflikt vzešel ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2020 16:46

    Jiří Eischmann

    To, že ten bezprostřední vojenský konflikt vzešel ze strany Gruzie, ještě neznamená, že tam Rusko nebylo agresorem. Tam se roky děly provokace jako posunování hranic apod. bez jakéhokoliv zájmu mezinárodní komunity. Tak gruzínské vedení došlo k závěru, že se nějakého zastání dočkají, když se Rusku otevřeně postaví. V tom se samozřejmě těžce přepočítali.

    Jinak tvrdíte, že dezinformace přicházejí hlavně ze Západu a uvádíte jako příklady QAnon a antivaxx hnutí. No a hádejte, kdo tam ty dezinformace podporuje a pomáhá šířit. No ano, Rusko. To není tak, že by ty dezinformace museli vždy importovat. Každá země si jich dokáže vyprodukovat dost. Oni si ale dokážou analyzovat, které z nich dokáží slušně rozštěpit společnost a na ty dají dostatek prostředků, aby měly potřebný zásah. Bez toho by to byly vyloženě okrajové záležitosti bez viditelného celospolečenského dopadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).