Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jakub Kalenský (Atlantic Council): Toxické weby „perou“ dezinformace. Pomáhají zakrýt jejich ruský původ od Čestmír Berka - No, nevim. Já vidím že dezinformace hlavně přicházejí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2020 15:03

    Čestmír Berka

    No, nevim. Já vidím že dezinformace hlavně přicházejí ze Západu, hlavně z USA. Příkladem může být QAnon. Antivaxx má také letitou základnu v USA. Velkým zdrojem jsou američtí evangelikálové. V současné době se přidává antikomunistický propagační zdroj, který vsadil na Trumpa- EPOCH Times čínské sekty FG - a ty dezinformace pak vidíme ve videích na "západním" You Tube . Naprosto zásadní je EZO scéna. Specifická situace je ve Spolkové republice Německo, kde je silná menšina ruských "Němců" - proto vidíme na demonstracích tolik ruských vlajek.

    Psát o ruské invazi do Gruzie je hloupost- vyšetřovací komise EU uvedla, že válku vyvolala Gruzie. Při útoku gruzínská armáda použila raketomety BM-21 Grad a děla velké ráže, kterými ostřelovala centrum města Cchinvali. Na válku se Gruzie dlouhodobě připravovala- Těsně před pětidenní válkou v Jižní Osetii tak rozpočet obrany dosahoval 8 % HDP. Její tehdejší president Saakašvili se později stal ve vlastní zemi zločincem a byl na něj v Gruzii vydán zatykač. Dalšímu stíhání pak čelil na Ukrajině.

  • 7. 12. 2020 16:46

    Jiří Eischmann

    To, že ten bezprostřední vojenský konflikt vzešel ze strany Gruzie, ještě neznamená, že tam Rusko nebylo agresorem. Tam se roky děly provokace jako posunování hranic apod. bez jakéhokoliv zájmu mezinárodní komunity. Tak gruzínské vedení došlo k závěru, že se nějakého zastání dočkají, když se Rusku otevřeně postaví. V tom se samozřejmě těžce přepočítali.

    Jinak tvrdíte, že dezinformace přicházejí hlavně ze Západu a uvádíte jako příklady QAnon a antivaxx hnutí. No a hádejte, kdo tam ty dezinformace podporuje a pomáhá šířit. No ano, Rusko. To není tak, že by ty dezinformace museli vždy importovat. Každá země si jich dokáže vyprodukovat dost. Oni si ale dokážou analyzovat, které z nich dokáží slušně rozštěpit společnost a na ty dají dostatek prostředků, aby měly potřebný zásah. Bez toho by to byly vyloženě okrajové záležitosti bez viditelného celospolečenského dopadu.

  • 8. 12. 2020 13:49

    Čestmír Berka

    Takže Fox news nemají dosah? :-D A hesla na demonstracích za Trumpa "Save our children" inspirují Rusové? Stačí se kouknout na You Tube, NTD- 2,5 milionu shlédnutí 5. prosince . Sidney Powell: Dominion server disappeared: Trump ballots flipped: Maricopa GOP Chairwoman | NTD
    1,4 mil. zhlédnutí
    Myslíte, že takového Pat Robertsona musí pomáhat šířit Rusové? Nebo tiskovou konferenci Rudy Guilaniho?
    Stačí mít na FB v přátelích ezoteričku a sledovat co a odkud sdílí.Ti lidé to sdílejí všude- jsem ve skupině Češi a Slováci ve Španělsku a denně tam někdo ovcím otevírá mysl ;-) Příroděžel, španělsky neumím, ale vidím španělské a americké zdroje těch příspěvků.
    Stačí vlézt do skupiny Ezokraviny a FB vás začne zásobovat vzápětí přísunem nesmyslů. Už i odborník na dezinformace, pan Syrovátka uznává, že s ruským působením to není tak horké.
    O IT se zajímám roky, ale jsem jen mírně poučený laik a můj dojem je, že je zbytečné mít na trollí farmu budovu, do které chodí zaměstnanci- to je přece práce naprosto ideální na home office ;-) a dá se provozovat z kteréhokoli místa na světě, kde mají wifi. Mně ty "ruské stopy" přijdou často dost nevěrohodné. Přijde mi divné, že i na Lupě, kde bych očekával nějakou úroveň se objevují texty o "hacknutí" Rusy, ačkoli o žádný hacking ve většině případů nejde, protože jen nějaký zaměstnanec otevře něco, co mu přišlo poštou.

  • 8. 12. 2020 9:23

    Nickless account

    "Vždyť v USA to šíří politici na tiskových konferencích - to není závislé na nějakých ruských šiřitelích. Obrovský dosah mají evangelikální kazatelé. Je tam spousta náboženských televizních a rozhlasových stanic- televizních je cca 150! I Česká tajná služba se kdysi zapojila do dezinformací- že prý Clinton byl naverbován v Rusku KGB. V Británii zase šíří dezinformace noviny, jako Daily Mail a pod. I ten Guardian občas ujede ;-) . EU podporuje dezinformace vůči genetickým manipulacím a podporuje pavědeckou homeopatii. Trumpovi se dostává podpory od Taiwanu, EPOCH Times, podpora populánrí FoxNews trochu opadla, nastupuje NTD. V Austrálii Sky News Australia. Obrovské množství lokálních stanic..."

    Snuska blabolu (mezi ktere je ucelove zamontovano i par neblabolu) bez jedineho odkazu, takhle nejak pracuji dezinformatori...

  • 7. 12. 2020 22:37

    Čestmír Berka

    Vždyť v USA to šíří politici na tiskových konferencích - to není závislé na nějakých ruských šiřitelích. Obrovský dosah mají evangelikální kazatelé. Je tam spousta náboženských televizních a rozhlasových stanic- televizních je cca 150! I Česká tajná služba se kdysi zapojila do dezinformací- že prý Clinton byl naverbován v Rusku KGB. V Británii zase šíří dezinformace noviny, jako Daily Mail a pod. I ten Guardian občas ujede ;-) . EU podporuje dezinformace vůči genetickým manipulacím a podporuje pavědeckou homeopatii. Trumpovi se dostává podpory od Taiwanu, EPOCH Times, podpora populánrí FoxNews trochu opadla, nastupuje NTD. V Austrálii Sky News Australia. Obrovské množství lokálních stanic...

  • 11. 12. 2020 14:33

    Nickless account

    "dezinformace hlavně přicházejí ze Západu, hlavně z USA. Příkladem může být QAnon. Antivaxx má také letitou základnu v USA"

    A napadlo vas nekdy kdo stoji za Q-Anon a dalsimi hnutimi v USA? Proc jsou si vsechny ty jejich FB grafiky tak podobne, profesionalne udelane, zamerene na radikalizaci mladych muzu (basebalove palky, zbrane, agrese, obliceje "tradicnich politiku" v pozadi? Nekdo tuhle skupinu lidi v USA dlouhodobe radikalizuje a kdo to je? cui prodest?

    11. 12. 2020, 14:34 editováno autorem komentáře

  • 8. 12. 2020 15:07

    Nickless account

    "O IT se zajímám roky, ale jsem jen mírně poučený laik a můj dojem je..."

    Tak diky ze jste se s nami o sve dojmy podelil, je to pro nas velmi hodnotne...

  • 9. 12. 2020 12:07

    zabanovanyjehovista

    O parnik lepsi, nez "V IT delam, takze tomu rozumim".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).