Hlavní navigace

Názor k článku Jakub Rož: ŠkolníSešit.cz míří s investorem v zádech do světa od Jirka - K celému článku mám pár poznámek: 1) Pardon, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2011 15:08

    Jirka (neregistrovaný)

    K celému článku mám pár poznámek:

    1) Pardon, ale 17 letý kluk nemůže mít "agenturu". Může mít značku, která zastřešuje jeho další projekty. Ale ze stránek FM vidím, že z toho má klasické webdesignérské studio. Nabízí služby zákazníkům. Nikde nepíše, že to dělá výhradně na smlouvu o provedení práce. Kontaktní informace veškeré žádné. Žádná právní subjektivita, nic. Já bych to nazval nedovoleným podnikáním.

    Hodně mi to připomnělo článek o SEOmázích, který před pár dny vyšel na Zdrojáku. Ta "firma" tu definici v mnohém splňuje.

    2) Startup? Takže každá webová stránka se ode dneška bude nazývat startup? Ten web není startup, je to prostě jen webová služba. Tečka. To, že se budou nazývat CEO, CTO apod. na tom nic nemění.

    3) Chtěl jsem vyzkoušet, ale požaduje to spojení s FB. Díky, ale to ne. Proč to prostě nemůže mít navíc klasické přihlášení jménem a heslem, nebo OpenID?

    4) Jak již bylo řečeno, pro mě ve škole bylo důležité si zápisky psát rukou. Dělat si k tomu náčrtky, stylování apod. To nijak počítač (zatím) nenahradí. Důležité také bylo, že ve třídě byl jeden "hlavoun," na jehož zápisky se člověk mohl vždycky spolehnout a ten svůj sešit ostatním dával k nahlédnutí o přestávkách. Ostatní si to jen kopírovali (DÚ), snažili pochopit látku nebo něco jiného. Ale pokud tito primusové nebudou používat tuto webovou službu, což nevím, zda budou, protože jim nic nepřináší, tak to k ničemu moc není.

    Proč bych to měl totiž používat? Aby si ostatní stáhli moje zápisky? A za to bych měl provozovateli platit? Já je nepotřebuji a ti, co to potřebují to buď sjedou na školní kopírce, nebo opíšou ručně. V případě počítačových souborů si je prostě jen zkopírují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).