Hlavní navigace

Názor k článku Jakub Vrána: Proč jsem opustil Facebook? Nechci řídit lidi, mě baví psát kód od bart - Nerozumím diskusi pod tímto článkem. Tolik agrese a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2013 12:07

    bart (neregistrovaný)

    Nerozumím diskusi pod tímto článkem. Tolik agrese a závisti kvůli člověku co vytváří software, dokáže to prodat a ještě se stát svým způsobem slavným? Proč? Ohledně názorů v článku a diskusi:

    - opravdu má smysl kód odladit více než je třeba pro základní funkci systému. Je přínosné mít člověka, kterého toto baví v týmu, protože dokáže odhalit věci, které nikoho jiného nenapadnou, nevidí je jako důležité. V dlouhodobém vývoji je to obrovské plus.

    - je spousta vývojářů hlavně v oblasti open-source, kteří chtějí vyloženě programovat a baví je to. Ne kvůli výsledku ani penězům, ale kvůli radosti z přehledného kódu a výsledné funkčnosti aplikace. Nechápu proč to tu tak odsuzujete.

    - výměna více firem a pozic v krátkém čase svědčí o tom, že když není spokojenej tak se nebojí udělat rychlou razantní změnu. Chce prostě najít něco, co bude opravdu zajímavé a přínosné pro osobní rozvoj tím směrem, kterým chce.

    - z vlastní zkušenosti, PHP aplikace nejsou o nic méně funkční než aplikace pro Javu, .NET a ostatní platformy. Ale to je na jinou diskusi.

    Jakubovi Vránovi závidím a přeju jeho pozici, rozhovor je inspirativní. Kdyby tohle byla diskuse někde na iDnes a podobně, tak bych se patrně takhle nerozčílil, ale tady jsou přecejen lidé z oboru a nerozumím té agresi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).