Hlavní navigace

Názor k článku Jan Pňakovič: počítačové pirátství odsuzuji od Mablung - uživatel si přál zůstat v anonymitě. Základní slušností...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2008 11:52

    Mablung (neregistrovaný)
    uživatel si přál zůstat v anonymitě. Základní slušností je používat alespoň nick. Nikdy nevím, zda mluvím jen s jedním frustrovaným anonymem či jich tu je více.
    Váš způsob komunikace je nekonečný. Já tu něco uvedu, dám příklady, vysvětlím (ne vždy perfektně, ale jsem jen člověk). Vy místo abyste použil mozek, tak to tu zbytečně rozvedete.
    1) Nechat si uhradit 2x tu samou škodu je trestný čin nezákonného obohacení (možná by se tam narouboval jiný paragraf). Ale to by skutek musel samozřejmě nastat, viz. bod 2
    2) Něco jiného je to co chce žaloba, něco jiného je výrok soudce. Často diametrálně odlišné.
    3) Hooligans na stadionu můžete žalovat o co chcete. Třeba o zničenou sedačku (když jich je zničených 200 v různých sektorech, budete po něm vyžadovat jen to co on mohl způsobit, ne všech 200), pokutu od UEFA (CELÁ částka rozdělená mezi všechny chycené pachatele. Pokud je jeden, tak to zacáluje sám) a poškození dobrého jména (rozdělení částky stejně jako v předchozím případě)
    4) Náš právní systém není spravedlivý a není dokonalý. Právní systém tu není od toho aby zaručoval spravedlnost, ale aby zaručoval výkon práva.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).