Hlavní navigace

Názory k článku Jan Šedivý (ČVUT): Granty z EU nikam nevedou, musíme spolupracovat s firmami

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2014 9:30

    MilanK (neregistrovaný)

    Nepochybně se řadím mezi negativně nahlížející Čechy, ale jestli Internet věcí bude vypadat tak, jako např. wearable Misfit Shine či "a softer take on home security" Point, které ke své funkci vyžadují připojení na server výrobce, tak potěš pánbůh.

    Mimochodem - obě věcičky jsou fajn, ale jen do té doby, než to výrobce zabalí. Je to stejné jako se spoustou aplikací v mobilních telefonech, jejich design je udělán tak, aby se data musela odesílat výrobci.

    A to ani nezmiňuji fakt, že někdo sbírá "snad anonymizovaná" data, aniž bych měl možnost tomu zabránit.

  • 29. 11. 2014 22:29

    Petr Ježek (neregistrovaný)

    Vím asi nejlépe, proč ekonomické školy neučí technickoekonomické obory. Ono je to totiž pro ovce příliš náročné a zaměstnance chytřejší než je CEO podniku tento přece nepotřebuje... Podporuji ekonomickou multidiscipinaritu.

  • 30. 11. 2014 3:19

    Ano (neregistrovaný)

    Ano, jedna disciplina pro ovce je spatna, tak si zavedu vlastni disciplinu a bude disciplina!

    :-)

  • 2. 12. 2014 18:56

    fd (neregistrovaný)

    Prijde mi to trochu jako plac na spatnem hrobe. Pokud se totiz na VS vyucuje 30let stara technologie, coz (nejen)v IT znamena zhruba totez, jako kdyby se strojar ucil jak to delali rimane, tak se neni cemu divit, ze ten vysledek je cosi, s prevazne vysokou mirou sebejistoty, ale zcela nepouzitelne do praxe.

    A netyka se to pochopitelne jen VS. Pokud se ucen nevyuci proto, ze neumi pythagorovo vetu, pricemz je to sikovny mechanik, zatimco ten, ktery si zpusobi tezke zraneni sroubovakem se vyuci, je asi neco vyrazne spatne.

    Stejne jako je "nadsen" kuprikladu autoservis z ucnu, kterym musi pridelit minimalne dva hlidace na kus, jinak mu zpusobi skody v milionech, bude dost pravdepodobne nadsena rekneme vyvojarska firma ze studentu, kterym musi pridelit skolitele, nebot sice teoreticky umi naprogramovat dalsi vesmir, ale prakticky neumi napsat ani cyklus.

    Jiste existuji vyjimky, ale toto je bohuzel vetsinova realita. A pochopitelne ani zdaleka se to netyka jen technickych oboru. V dobe, kdy se da prace/obsluha PC povazovat za soucast gramotnosti, spousta vysledku naseho skolstvi neovlada ani zcela trivialni postupy (kuprikladu takovy email je totiz technologie budoucnosti). Pricemz jde o pracovni pozice, ktere jsou na praci s pocitacem zalozeny.

    Takze by mozna nebylo od veci, ty firmy ke spolupraci presvedcit spis pouzitelnosti vysledku procesu vyuky.

  • 3. 12. 2014 7:57

    aaas (neregistrovaný)

    Chápu, jinými slovy nám řekl, že pro IBM je drahé dělat základní výzkum a hledá prostředky jak ušetřit.

    Nejlépe se to udělá, navážeme spolupráci se školou, kde jim dáme školení o tohtoroční technologiích prodaných firmám (prodáno, jako praxe a důkaz spojení školy s reálným světem).
    Naoplátku dostanou základní výzkum a pokusy o jeho aplikaci na děje okolo nás (a to nejenom ty úspěšné, ale i neúspěšné) zdarma této "laskavé spolupracující firmě", odborníci placení státem této firmě radí (nelžime si nad rámec zapalcených peněz a spoupráce).

    Joooo socializace ztrát, privatizace zisků :D

    Šedivej, hezký kecy, ale právě lidi jako Vy co pomáhají rozkrádat stát a těm co palatí daně nechávají jenom ty krásně zaobalené lži mám po krk... Šedivej, u mě jste další kdo vede tento stát na úroveň kolonie, prostě se lidíé jako Vás zbavit, můžete emigrovat do USA, už tam na vás čekají :D

  • 3. 12. 2014 8:42

    Kanar (neregistrovaný)

    Zrovna IBM je pobirac dotaci i na misto-tedy zidli zamestnance, z EU cerpala dotace na skoleni. Navic nenauci Vas ani co potrebujete k praci, natoz nejaky osobni rozvoj, Je to firma kde se dari hlavne manageru a prostitutkam, tvorici zelene tabulky a hlavne vypadajici rostouci grafy. Kdo neveri, at tam bezi.

  • 3. 12. 2014 18:47

    Petr (neregistrovaný)

    Ano, granty jsou velké zlo, učí lidi, u nás hlavně studenty jedinému - jak nejlépe udělat žádost o grant.

    Nacismus - Komunismus - Byroktratismus - představte si, že si děti připravují na to, jak se dostat do EU struktur, protože to prostě nese - kam jsme to dospěli :-( Studenty tak maximálně zajímá, jak získat grant a to je vše. Problém je, že ostatní, hlavně ty firmy tyto granty (ve formě daní, odvodů, atd.) platí a nedostanou z nich vůbec nic.

    Se startupy je to podobně, proč je asi většina nemá ráda, protože nejde o to vytvořit něco nového, zajímavé, potřebného, ale jde o to, udělat pozlátko, získat od investora peníze a zmizet.

    Proto jsou Startupy, Granty a Dotace cestou do pekel a myslím si, že není daleko doba, kdy tento systém už nebudeme moci uživit (už teď nenajdete firmu, která je za zaměnstance schopna zaplatit daň a odvody), aby to pak naši milý příjemci dotací rozházeli.

    Vezmeme peníze úspěšným a dáme je ... (sami si doplňte)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).