Hlavní navigace

Názor k článku Je i Seznam.cz na prodej? od Libor Nováček - Ale Ivo Lukacovic se obcas vyjadruje tak, ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2008 17:39

    Libor Nováček
    Ale Ivo Lukacovic se obcas vyjadruje tak, ze to je na hranici lzi. Treba, kdyz tvrdil, ze se o prodeji podilu v Seznamu Tigerum a Miure dozvedel v den prodeje - viz muj drivejsi clanek

    http://www.lupa.cz/clanky/kdo-vlastne-koupil-podil-v-seznamu/

    "Podle tiskové zprávy vydané Seznamem 3. dubna zřejmě Ivo Lukačovič jako fyzická osoba (o tom zpráva nemluví) a zcela jistě společnost Seznam (jako právnická osoba) nebyli o transakci předem informováni (pozor – z hlediska právní subjektivity Ivo Lukačovič nerovná se Seznam – jde o fyzickou osobu se 70% účastí na právnické osobě a do třetice je Ivo Lukačovič ještě předseda představenstva oné právnické osoby). "O prodeji 30 procentního podílu byl Seznam informován společností Lycos Europe ve stejný den, kdy k prodeji balíku akcií došlo," konstatuje tisková zpráva Seznamu."



    a pak na svem blogu priznal - http://ilblog.sblog.cz/2007/06/22/500 - ze mu Lycos take nabizel moznost si podil koupit. Samozrejme je tu moznost, ze nevedel, ze se bude prodavat Tigerum a Miure, ale vedel, ze se bude prodavat (vedel jako IL a nevedel to Seznam?) - a pokud mel moznost koupit on sam, tak prinejmensim jsou jeho vyjadreni plna klicek a pretvarky.

    "Když Tiger kupoval od Lycosu 30% podíl zeptal se mě Christoph Mohn, zda jej nechci koupit sám. Když jsem se dozvěděl cenu, kterou za 30% nabízí Tiger, rázem mi došlo, že je tady druhá Internetová bublina, ve které se ceny firem šplhají zcela iracionálně nahoru. Nehodlal jsem se zadlužit, abych koupil něco co už dávno mám. Člověk dokáže žít šťastně i když je "pouze" 70% akcionářem firmy s bezvadným týmem lidí, populárními službami, miliardovým obratem a půlmiliardovým ziskem. Raději budu 70% akcionář bez dluhů, než 100% akcionář s dluhy. Christoph se mě snažil přesvědčit, abych udělal IPO na pražské burze, protože pak by jejich akcie byly veřejně obchodovatelné a měly by svojí účetní hodnotu. Bylo by pro to něj přijatelnější než jejich prodej (jak Lycos Europe, tak nyní Tiger jsou pouze minoritní akcionáři a nemohou tedy své akcie prodat na burze, aniž bych to odhlasoval na valné hromadě). To jsem ale odmítl. "


    Takze treba ted on o prodeji neuvazuje a neprodava, treba uz akcie prodal/prevedl na najaky subjekt, ktery ted jedna za nej ;-)

    Rozhodne ale pokud IL treba neco ve smlouvach prehledl a minoritnim akcionarum se podari jej odstavit (jakkoliv - veliky kapital umi byt kruty - staci ho treba za neco dostat do kriminalu - treba se neco najde v te jedne divne valne hromade, kdy sam chtel navysit kapital bez ucasti Lycosu a pak jim zase 20% v tichosti prodal) a udelat IPO bez nej, asi mu pak bude lito, ze sam podil na dluh nevykoupil a neudelal IPO sam. Samozrejme Ivovi nepreju kriminal a nic spatneho , ale nejak ho ten Lycos musel tehdy presvedcit, aby mu zase tech 20 %, kterych se na chvili zmocnil a vlastnil tak 90 %, zase prodal zpet. A moc penez za to asi nedostal, to by pak mohl podil zase aspon z casti vykoupit a moc by to nedavalo smysl. Zkratka ja vidim v te transakci s 20 % neco, co ma zrejme pro nezucastnene neviditelnou hodnotu a pro nekoho je to klic k mnohemu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).