Hlavní navigace

Názor k článku Je možný vyhazov z práce za soukromý email? od M.Šera - Na článku mi vadí především jedna věc -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2002 1:15

    M.Šera (neregistrovaný)
    Na článku mi vadí především jedna věc - z předpokladu, že napsat soukromý email v práci je protiprávní se odvozuje, že číst takovýto soukromý email zaměstnavatelem je legální. Pomineme-li nutnou obranu, pak protiprávní jednání jednoho nelegalizuje protiprávní jednání toho druhého.
    Ani to, že někdo nesplácí dluh (což je bezesporu protiprávní) neopravňuje věřitele k tomu, aby dlužnou částku vymáhal jinak, než právně relevantním způsobem. Samozřejmě soud, výkon rozhodnutí příp. exekuce - to je zdlouhavé a mnohdy nevede k cíli, avšak "brát právo do vlastních rukou" není zcela správné řešení, alespoň zatím soudy neměly pro ostré hochy - vymahače dluhů to správné pochopení.
    Takže pokud chce zaměstnavatel monitorovat emailovou korespondenci, musí se vyhnou čtení soukromých emailů. Jak to udělá, je jen na něm, možností existuje povícero.
    A jen tak na okraj: prokazovat, že zaměstnavateli napsáním soukromého emailu vznikla škoda, by asi bylo velmi problematické, zejména pokud ho zaměstnanec napsal (nebo příchozí email četl) v pracovní přestávce nebo až po pracovní době. Takže "hrubé porušení pracovní kázně" ...... no, to mi připadá jako příliš silné kafe. Na druhé straně čtení cizí soukromé (byť emailové) korespondence je zcela nepochybně narušením soukromí dotyčné osoby, ať už se prezentuje jako porušení listovního tajemství či jako porušení jiných osobnostních práv.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).