Hlavní navigace

Názor k článku Je obsah google.cz nelegální? od Pepa - Pavle, placas uplny blbosti. Je videt, ze nepouzivas ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2003 23:01

    Pepa (neregistrovaný)
    Pavle,

    placas uplny blbosti. Je videt, ze nepouzivas ani globalsearch a dokonce ani Google.com. Kdybys totiz pouzival Google.com, tak by sis zajiste vsiml, ze Google primo nabizi umisteni sveho obsahu na cizi stranky a to jeste z moznosti si prizpusobit vzhled. Jedina jejich podminka je, ze se bude zobrazovat jejich obsah vcetne jejich reklam, jinak si to muzes pouzivat jak chces.

    Co se tyce pouzivani domeny Google.cz, tak to je ciste veci nasich ceskych zakonu, popripade mezinarodnich zakonu. Pokud ma google.com mezinarodni registracni a obchodni znamku na nazev Google, tak by mohl byt problem s uzivanim teto domeny, ale na nazev Google.cz urcite copyright nemaji, a proto by sikovnejsi pravnik tento spor vyhral.

    CZ-NIC nemuze zasahnout v tomto ani v zadnem podobnem pripade, pokud si tuto domenu GlobalSearch radne zaregistroval a plati ji. Pokud by zasahl, porusil by tak zakon o soukromem vlastnictvi (to je stejne jako kdybys mel pripadny problem s nejakou pocitacovou firmou a leasingova spolecnost ti sebrala sama od sebe kvuli tomu auto). Navic podle stanov CZ-NIC a podle zakonu Ceske republiky zadny zakon ani stanovy neporusili. Porusili by je pouze v pripade, ze by existovala firma v CR jiz pred zalozenim stranky Google.cz, ktera by se jmenovala napr Google a.s. Potom by CZ-NIC dle svych stanov mohl na pozadani teto firmy vyvolat domenovy spor a ani potom neni jiste, komu by domena pripadla. Ale opet by nebyl porusen zadny zakon.

    Tak ted to budes snad uz konecne chapat. Priste se vice informuj nez nekoho nazves zlodejem a podvodnikem. Kdyby si byl Google.com tak moc jisty tim, ze spor v pripade Google.sk vyhraje, tak by nepristoupil na mimosoudni vyrovnani, ktere bylo pro obe strany 100% vyhodne.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).