Hlavní navigace

Názor k článku Je provoz CZFree.Net nelegální? od xChaos - No nevim. Ja napr. jeste opticke pojitko nemam,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2003 12:24

    xChaos (neregistrovaný)
    No nevim. Ja napr. jeste opticke pojitko nemam, vystacim si s Wi-Fi a uvazuju o nakupu Miracle na leasing... mimochodem, duvod, proc je 10.5 Ghz pasmo u nas bezlicencni az do roku 2009 je docela vtipny, a myslim, ze tvori precedens ipro CZFree.Net :-)

    Jinak komunitni site se podle me uchyti, stejne jako se uchytil Napster - a po svem zakazu byl okamzite nahrazen sluzbami jako Kazaa nebo Direct Connect. (Ja tyto sluzby mimochodem moc nepouzivam, ale rada lidi ano)

    Da se predpokladat, ze ze stejneho okruhu uzivatelu se budou rekrutovat i uzivatele komunitnich siti - mj. proto, ze komunikaci v komunitnich sitich nelze z verejneho internetu monitorovat (lze ji ovsem monitorovat tak, ze realne pujdete do ulic a budete s antenou lovit packety... ovsem nikoliv freespace optiku, ktera je docela odolna proti MITM attackum - man in the middle...)

    Mimochodem: situace u v podstate ilegalnich filesharingovych sluzeb a u komunitnich siti je podobna: pokud nekdo postihne jednu iGW v siti CZFree.Net, vzniknou okamzite dve dalsi - resp. treba v Brevnove by uz slo sit zlikvidovat jen paralelnim zakazem dvou propojenych iGW, z nich kazda je schopna okamzite prevzit klienty te druhe. Existuje tu spolecenska poptavka po urcitem druhu sluzeb, a vadit vam to muze jen pokud uznavate tezi, ze nekdo ma dozivotni narok na zisk (nahravaci spolecnosti prece odjakziva dosahovaly zisku na prodeji desek, ISP odjakziva dosahovaly zisku na pripojovani k Internetu...)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).