Hlavní navigace

Názor k článku Je stahování pirátského obsahu z webu legální? od Seti - Jádro našeho sporu bude v tom, že vy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2014 14:24

    Seti (neregistrovaný)

    Jádro našeho sporu bude v tom, že vy si myslíte, že právo autora na jeho dílo je nějaká licence. Tak to ale není. To dílo je nezpochybnitelným majetkem autora, on je vytvořil. On naopak poskytuje licence uživatelům, či chcete-li zákazníkům, kterážto jim dává právo s tímto dílem nějakým způsobem nakládat.

    "to je problem uplne jiny, protoze se zde vyuziva spolecneho majetku - silnice"

    No a ona informace, která přestavuje autorské dílo, je výlučným majetkem někoho úplně jiného.

    "Mam dojem, ze vase bourlive nazory uz jsem v nejake diskusi cetl, tusim ze na bulvaru jmenem zive.cz (pokud to byl ten stejny Seti)."

    Jo, to budu já. Mé bouřlivé názory vycházejí z toho, že mě dokáže nadzvednout, jaké nesmysly si lidi dokážou vymyslet, aby si obhájili neoprávněné nakládání s cizím majetkem. Já do jisté míry chápu, že pro mnohé může být obtížné pochopit, že autorské dílo může být něco, co se na rozdíl od rohlíku nebo cihly nedá uchopit do ruky a osahat, asi je to inteligenčně náročné. Ale už nedokážu akceptovat, že tuto skutečnost, tedy nehmotnost, dokáží jakýmsi absurdním způsobem použít pro své výmluvy. Možná je to proto, že nejsem zedník ani pekař, že jsem vývojář, a vím, kolik úsilí a námahy dá něco vytvořit, udržovat, opravovat, a jak dokáže člověka vytočit, když pak nějaký .... tu vaši práci vezme, zkopíruje a rozšiřuje s tím, že vám přece nevzniká žádná škoda a že nemám právo mu komunisticky přikazovat, co smí dělat se svým PC a podobné nesmysly. To je prostě jasné pohrdání mnou, mou prací, mým dílem a mým požadavkům k tomuto dílu. Myslíte, že já nemám právo pak rovněž pohrdat takovým člověkem?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).