Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Je váš počítač součástí botnetu? Jak to poznat a co dělat od Wooff - ... takže jak ? Doporučíte mi prosím nějaké RescueCD...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2013 18:58

    Wooff (neregistrovaný)

    ... takže jak ?

    Doporučíte mi prosím nějaké RescueCD (image na flešku) které po nabootování stáhne aktualizace svého (dozajista robustního a kvalitního) antiviru a půjde s ním otestovat různé systémy? Pro začátek winXP a win7, 32 i 64 bitové? Předem děkuju, i za všechny který s tim pak budu otravovat že jim to bude celou noc bude chroupat data.
    W

  • 18. 3. 2013 14:59

    Používající jako obranu "master/king virus" (neregistrovaný)

    Je jich spousta, ale vidím, že ti jde ti o Windows, pro ten má Microsoft bezplatný produkt Security Essentials a bratříčka Windows Defender Ofline - což je právě Defender (designem spíše Security Essentials, starší název byl Standalone System Sweeper Tool), který běží (bootuje) z čistého WinPE prostředí a umožní oskenovat počítač. Pokud má PC ethernetovou přípojku do Internetu, lze provést i aktualizaci definic malware.

    http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows/what-is-windows-defender-offline

    Jinak máš pochopitelně v počítači s Windows ještě i MRT (Microsoft Remove Tool - Nástroj k odstranění škodlivého SW). Nikdy jsem to neměl potřebu zkoušet, ale věřím že je v prostředí WinPE také spustitelný. Takže pokud máš například jen problém se známým rootkytem můžeš nabootovat z instalačního (čistého) prostředí/média a zkusit tento nástroj spustit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).