Hlavní navigace

Názor k článku Jen řeči a skutek utek. Digitální Česko je stále zamotaný problém bez vůle k řešení od Petr M - A k čemu jinýmu, než ke sledování videa,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2017 9:22

    Petr M (neregistrovaný)

    A k čemu jinýmu, než ke sledování videa, se to, co posílá do baráku ISP, hodí?

    - Data, fotky atd. člověk většinou nenasdílí, většinou totiž nemá veřejnou IPv4 a pokud má zázrakem IPv6, tak ho zase nemají ostatní. Jak v té pohádce, "za devatero NATy a devatero firewally, s latencí 10s, byl jeden sdílený disk..." Proto tomu ani neříkám internet.
    - E-shopy a jejich podmínky, ochrana soukromí, ... jsou výsměch. Ukažte jeden, co není ochotný někomu prodat data a uživatel nedává souhlas se zpracováním osobních dat na dobu neurčitou.
    - Pro komunikaci se státní správou je to úplně nepoužitelný, multiplatformní thin klent v browseru, kam by se člověk autorizoval pomocí čipovýho OP a vyřídil, co je potřeba, je sci-fi a úředník to evidentně nezvládne*.

    A na tu optiku je tady těch 14mld. Akorát stát ještě nepochopil, že ty peníze má vrazit do optiky, ne šéfům spřízněných firem do kapsy. A chybějící optika je vlastně taky vina státu, neměli dělat monopol SPT Telecom na začátku 90. let.

    * - Úředník je zmaten, pokud mu někdo pomíchá ikonky a jenom mechanicky přepisuje čísla z kolonky do kolonky, cokoliv jinýho po něm nemůže nikdo chtít**.

    ** - definice úředníka: Osoba, která by se v soukromým sektoru neuživila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).