Hlavní navigace

Názor k článku Jen řeči a skutek utek. Digitální Česko je stále zamotaný problém bez vůle k řešení od fd - Jak tu nekdo nekde zminil, nejvetsi tragedie je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2017 19:35

    fd (neregistrovaný)

    Jak tu nekdo nekde zminil, nejvetsi tragedie je vzdy to, kdyz se stat nekde zacne angazovat. Tam totiz 100 let ani trava neporoste. Ac zde je mnoho stiznosti na tragickou konektivitu (s cimz naprosto souhlasim), tak je u nas stale situace nadmiru dobra. Protoze rekneme vetsi cast populace ma moznost vyberu alespon ze dvou ruznych technologii dvou ruznych provozovatelu. A konkurence prekvapive v oboru funguje pomerne dobre (proto kdo muze od O2, ale i UPC utece).

    Vite jak by dopadla statni vystavba site? Utrati se miliardy (ne tech 15, ale spise tak 150) a pak se to cele za 5, mozna 10 proda soukromnikovi. Ten stejne jako u propiranych vodovodu bude 10, 15, 20let vydelavat nehorazne penize, a pak nam shnile kabely odproda (za 30) zpet. Tim netvrdim, ze to nekde nemuze fungovat, ale ne v CR.

    Pokud uz by stat neco udelat mohl, tak redukovat byrokracii a pripadne centralne evidovat co kde a kdy se kope, stanovit povinost umozneni priloze atd, ale rozhodne by sam nemel nikde nic budovat, ani na to davat nekomu penize.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).