Hlavní navigace

Názor k článku Ještě k úniku @gmail.com adres s hesly: používání e-mailu jako login je potíž od Filip Jirsák - Heslo napsané na monitoru nebo v peněžence prakticky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 9. 2014 13:36

    Filip Jirsák

    Heslo napsané na monitoru nebo v peněžence prakticky nevadí. Spousta uživatelů pochopí, že heslo se v prohlížeči píše jen do toho jediného dialogového okna, stejně jako spousta uživatelů už dnes chápe, že heslo má být složité. Dost uživatelů chápe i to, že nemají při registraci zadávat e-mail a heslo, které je stejné, jako heslo k tomu e-mailu. Akorát to těm uživatelům nikdo neřekl.
    Systém, kdy vyzrazení jednoho hesla znamená kompromitaci všech služeb, je i password manager. Pochybuju o tom, že si pamatujete stovky hesel, takže nějaké sdružování pod jedno nebo několik hesel taky používáte. V tom vám nic nebrání. Jde jenom o to, aby provozovatel služby vaše heslo (ani jeho ekvivalent použitelný jinde) vůbec neznal.
    HTTP Digest se občas používá, ale bohužel málo. Pokud máte něco lepšího, co by se hodilo pro použití na veřejném webu, sem s tím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).