Hlavní navigace

Názor k článku Jimmy Song: Bitcoin je hlavně úložiště hodnoty. Ethereum nepřináší nic užitečného od fd - Spatne. Bitcoinu je sice matematicky spocitalene mnoho. Jenze coinu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2018 10:29

    fd (neregistrovaný)

    Spatne.

    Bitcoinu je sice matematicky spocitalene mnoho. Jenze coinu jako takovych je neomezene - kdykoli muzete zalozit dalsi. Zadny uchovatel hodnoty to neni, je to jen cislo. Cislo ktere je nositellem nejake hodnoty presne do te doby, dokud v nej nekdo veri. Co hure, jelikoz je cely bitcoin zelozen pouze a vyhradne na (od pocatku vadnem) predpokladu, ze nikdo nedisponuje dostatecnym vykonem aby jej ovladl, padne presne v okamziku, kdy se tak stane. At uz kvuli nalezeni nejake slabiny algoritmu nebo prudkemu narustu vykonu HW.

    Zlata je take z pohledu lidva neomezene mnoztvi. Vzdy je jen otazka ceny (nikoli nutne v penezich), zda se jeho dalsi ziskavani vyplati. A protoze je dlouhodobe (nejmene tisice let) prokazano, ze ziskani kazdeho dalsiho gramu je drazsi a drazsi, je prave zlato dobrym zpusobem jak uchovat nejakou hodnotu. Byt se jeho cena pochopitelne muze v case ruzne menit v zavislosti na aktualni poptavce, zakladni hodnota zustava - a odpovida aktualni pracnosti jeho ziskani. Ona se totiz nabidka a poptavka vzdy museji setkat, ze mate poptavku po kg zlata za 1Kc vubec neznamena, ze i pokud budete jediny zajemce na planete, ze vam nekdo takove zlato doda.

    Ostate, je to zhruba stejne jako investice. Muzete investovat do firmy ktera vlastni vyrobni haly, stroje, pozemky ... a neco vyrabi. A pak muzete investovat do firmy, ktera nic z toho nema, jenom vam tvrdi, ze ma uzasny napad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).