Hlavní navigace

Názor k článku Jimmy Song: Bitcoin je hlavně úložiště hodnoty. Ethereum nepřináší nic užitečného od Karel - Na to vám měli dát odpověď v hodinách...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2018 13:29

    Karel (neregistrovaný)

    Na to vám měli dát odpověď v hodinách ekonomie. Tak jen stručně:

    * Jedna křivka vyjadřuje, že se kvůli deflaci stále více investorů uchyluje k tomu neinvestovat. Protože investicí do firem dokáží dosáhnout menšího zhodnocení, než o kolik jim to zhodnotí samotná deflace.
    * Druhá křivka vyjadřuje, jak s poklesem vyrobených kusů (nabídka) roste cena, což tlačí na inflaci, respektive to silně oslabuje deflaci.

    A tam, kde se ty dvě křivky protnou, nastane stabilní situace - výroba klesla právě natolik, aby zisk z vyšších prodejních cen odpovídal zisku z deflace. Ve skutečnosti je to ještě složitější, protože do toho vstupují substituty a komplementy, takže těch křivek je mnohem více. Obzvláště když vezmeme v úvahu kapitálové trhy, což je ve spojení s deflací ukrutně zamotané klubko. Kdo tohle spočítá správně, ten hodně vydělá.

    Vaše uvažování "všichni nebo nikdo" je v ekonomii velmi nebezpečné. Svět takhle totiž nefunguje. Perpetuum mobile to není právě proto, že nikdy nedělají všichni všechno stejně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).