Hlavní navigace

Názor k článku Jimmy Song: Bitcoin je hlavně úložiště hodnoty. Ethereum nepřináší nic užitečného od Erix - 1) To jsou keynesianske bludy 2) Cemu rikate "prechod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2018 13:40

    Erix (neregistrovaný)

    1) To jsou keynesianske bludy
    2) Cemu rikate "prechod na bitcoin"? Vy furt zijete ve svete definovanem statnimi monopoly a donucovanim. Ale preci nikdo nikdy nehodla nikoho nutit pouzivat POUZE bitcoin (na rozdil od statu, ktery svou fiat menu monopolne prosazuje). I pokud se bitcoin pristich 10 let bude rozvijet takovym tempem, jakym se rozvijel doposud, stale to neznamena, ze vam jakykoli zastance mude chtit a bude moct zakazovat koruny, euro, venezuelsky bolivar, zimbabwsky dolar, zlato, stribro, cokoli. A pokud se pres to vsechno preci jen bude zvysovat dominance bitcoinu, tak preci logicky jen proto, ze lidem z nejakych duvodu vyhovuje. Nikdo nema moc ani touhu ho tlacit silou represivniho aparatu, tak jako to dela stat s korunou.

    https://svobodny-svet.cz/6995/alois-rasin-a-teorie-deflacni-politiky.html

    Preci koupi televize dnes NIKDO neodklada. Perioda vymeny TV se spise zkracuje, ne?
    Navic: lidske potreby josu NEKONECNE. Pokud za to, za co utracim dnes celou svou vyplatu, zitra utratim jen 95% vyplaty, tak si za tech usetrenych 5% mohu koupit neco jineho a take to udelam.
    Lide preci "chteji vsechno hned". Nechteji si 20 let sporit na Ferrari. Chteji Octavii ted hned. A za 4 roky novou. I kdyby videli, ze Ferrari klesa v cene 4% rocne, stejne se nevzdaji kazde 4 roky nove Octavie jen proto, ze si za 20 let pak muzou koupit Ferrari. Stejne tak nikdo se dnes nevzda dovolene v Chorvatsku s vidinou, ze za 15 let si za stejne penize bude treba moct koupit dovolenou na Seyschelech. Rika se tomu casove preference.

    Lidi myslim chapou, ze na tomto svete jsou po omezenou dobu a ze penize si nevezmou do hrobu. Kazdy za zivot plusminus utrati tolik, kolik vydelal.

    http://journal.fsv.cuni.cz/storage/683_539_549.pdf

    A je tu jeste jeden aspekt. Aspekt svobody. Vy mate z bitcoinu nocni muru, ja se na nej tesim. Mame pravo jeden druhemu ale neco nakazovat ci zakazovat? Ja myslim, ze NE. Pokud tedy budete na BTC pouze mit negativni nazor a nebudete mit zadnou ambici ho pretavit do nejakeho zakazu/nakazu (znasilneni lidi s opacnym nazorem), pak jsem s tim OK.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).