Hlavní navigace

Názor k článku Jimmy Song: Bitcoin je hlavně úložiště hodnoty. Ethereum nepřináší nic užitečného od Erix - Největší letadlo je státní penzijní průběžný systém. Už i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2018 14:23

    Erix (neregistrovaný)

    Největší letadlo je státní penzijní průběžný systém.
    Už i ministr financí Pilný, guvernér ČNB Rusnok (o ekonomech nemluvě) přiznávají, že dnešní čtyřicátníci z něj NIC nedostanou.
    Ale účastnit se ho POVINNĚ MUSÍ. Takové letadlo tady ještě nebylo!

    A dalším letadlem je státní dluh. Stále rostoucí (i v podmínkách rekordní konjunktury).
    Řecko již na jeho limit narazilo (ale je moc malé, aby systém ohrozilo).
    Co nevidět ale narazí Itálie a na její záchranu již nebude mít nikdo.
    Pak už řetězovitě Španělsko, Francie, .... no a čím "kryta" česká koruna? No dluhopisy (nesplatitelnými) těchto států. Takže good luck.

    A opět to je letadlo stejné, jako ten penzijní systém. I ty dluhopisy by teoreticky měly splácet příští generace - jenže v příští generaci bude 50% penzistů a 40% státních zaměstnanců, (věčných) studentů, dávkařů, grantařů, dotačníků, sociálně-gendero-ekologických aktivistů a "neziskovkářů" (financovaných státem). Kdo to asi bude splácet?

    Kdo bude splácet dluh Japonska, které má zadlužení zdaleka největší na světě, dětí se tam rodí ještě daleko méně, než u nás, je plné třicetiletých panen a paniců, již nyní se tam prodává daleko více inkontinenčních plen pro přestárlé, než plenek pro kojence. A během několika desetiletí díky nízké porodnosti populace klesne o TŘETINU (kam se hrabe holokaust) a těm zbývajícím dvěma třetinám bude mezi 60 a 100 let. Co asi neodvratný kolaps Japonska udělá s jenem a následně s důvěrou ve všechny státní papírky?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).