Hlavní navigace

Názor k článku Jiří Hlavenka: Hodinky! Potřebuje někdo z vás hodinky? od Eduard Hlava - Docela mě překvapilo, že se diskuse ubrala směrem,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2014 14:52

    Eduard Hlava

    Docela mě překvapilo, že se diskuse ubrala směrem, který příliš s článkem nesouvisí. :-)

    Já se spíš zamýšlím, k čemu takové hodinky budou a jestli AW zvednou zájem o hodinky jako takové i u lidí, kteří žádné nenosí (mezi něž též patřím). K výsledku jsem zatím nedospěl, ale spíš se kloním k tomu, že se Applu může podařit to, co se mu podařilo s iPhonem před 7 lety.

    Malá exkurze...
    Co bylo před iPhonem? Ano, byly tu nějaké dotykáče, nějak fungovaly, ale Apple dal tomuto segmentu dost silný kopanec. První iPhone uměl minimum a stál ranec, lidi brblali, ale přesto se jich prodalo už přes půl miliardy.

    A co je zajímavé... tehdejší články pojednávající o připravovaném iphone jsou téměř ze "stejného těsta", jako ty dnešní o Apple Watch.

    Hemží se to v nich skeptickými úvahami typu "nač iphone, když máme N95", "Smartphone! Potřebuje někdo z vás smartphone?" ...:-) V té době lidi nechápali, k čemu by jim iPhone mohl být prospěšný, v čem je tak jiný. A hle... však víme, kam to dospělo. :-)

    Chci tím říci, že pokud má Apple ještě trochu koule, jako měl za Jobse, tak moc dobře ví, co těmito dnešními "primitivními" hodinkami vytváří a pravděpodobně se mu to i podaří. On totiž nenabízí jen hodinky, stejně jako tehdy nenabízel jen telefon.

    Pro prokrastinátory, kteří se chtějí pobavit u starých článků o prvním iphone, namátkově:

    http://hn.ihned.cz/c1-21691750-apple-iphone-zatim-nenaplnil-ocekavani
    http://mobilenet.cz/clanky/apple-iphone-euforie-opada-976

    Nebo některé komentáře zde:
    http://www.mobilmania.cz/titulni-strana/apple-iphone-je-na-svete/sc-21-a-1114436/default.aspx?showforum=1

    Porovnejte to s tím, co se píše dnes o Apple Watch. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).