Hlavní navigace

Názor k článku Josef Šlerka (Investigace.cz): Blokování dezinformačních webů už po dvou měsících přestává fungovat od tuka - Tady máme trochu rozkol de-fakto (kremloboti se technicky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2022 11:03

    tuka

    Tady máme trochu rozkol de-fakto (kremloboti se technicky vzato nikam nebourají) a de-jure (královským výnosem unie). Ten ENISA canc je vzato kolem a kolem dost debilní žvást.

    IMO by nebylo na škodu to posadit na úroveň bez zbytečnejch keců - blokuje se proto, že můžem - i za cenu toho že to poškozuje neutralitu autority která z principu toto dělat nemá. ICANN prostě nemá (technické, politické) prostředky na to bejt content moderátor ve stylu sociálních sítí. Na ten blok dojde jednoduše proto že drtivá většina veřejnosti s ním souhlasí a už není o čem. Jedná se o výjimečnou situaci (válka), bludy o kyberšikanobez­pečnosti spiš budí dojem to nějak pokoutně omluvit, ale ono není vlastně za co a proč.

    Trochu mi to připomíná jak cloudflare dropnul ten náckovskej web, ale už ne torrentí weby. Jedno prostě sralo už moc lidí, kdežto to druhé by byl nebezpečný precedent.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).