Hlavní navigace

Názor k článku Josef Šlerka (NFNZ): Co až někdo použije zajišťovací příkazy k umlčení médií? od Karel - Základním problémem muslimů je to, že neznají Korán....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2017 12:28

    Karel (neregistrovaný)

    Základním problémem muslimů je to, že neznají Korán. Kniha se nesmí překládat, nesmí se přepisovat. Jejímu jazyku dnes ale muslim nerozumí. Tomu rozumí jen pár duchovních, kteří se ten jazyk učí. Ta arabština je sice krásná, ale moc stará. Řadový muslim je odkázán na to, co mu řeknou duchovní. Ti jim říkají, co se tam píše. A občas dost divně, což vám potvrdí muslimové, co se přestěhovali - že jim na tom novém místě duchovní říkají něco trochu jiného, než na tom předchozím. A to je nic ve srovnání s tím, co do nich hustí někteří radikální duchovní v Mekce.

    V případě novinářů a aktivistů se ten problém ještě prohlubuje: protože ani oni nerozumí originálu, ale ani nechodí na konzultace k duchovním, tak jsou odkázáni na to, co jim kde kdo řekne. A informace si ověřují v duchu, zda jsou z důvěryhodných zdrojů, nikoliv zda jsou pravdivé. Případně se opírají o překlady překladů.

    Co to právě ve vašem případě znamená? Že lžete o tom, co Šaria přikazuje. Předpokládám, že nelžete ze zlé vůle, ale že vám prostě už někdo podal špatné informace. Řetěz, kde na začátku bylo buď nepochopení, nebo zlá vůle. Vaše tvrzení je zhruba na úrovni, "nechtěl bych žit v Polsku, protože to jsou katolíci a bible jim přikazuje zabít každého, kdo pracuje v neděli!" Ono v bibli to možná tak trochu napsané je, ale tak maximálně vám tam za to vynadají, o život se není třeba bát.

    Pokud můžete, najděte nějakého muslima, ať vám řekne, co o Šarii řekli jemu. Nebo ještě lépe, ať vám dá kontakt na nějakého duchovního, který si to s vámi v klidu probere.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).