Hlavní navigace

Názor k článku Kam se bude ubírat televizní reklama v tomto desetiletí? od anonym - Je to plíživé a stále dokonalejší. Už se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2015 9:00

    bez přezdívky

    Je to plíživé a stále dokonalejší. Už se ani nehneme, aby nás někdo nesledoval. Už je to zkrátka tady. Kam to asi povede? Je s tím život krásnější, rozhodně ne.
    Všechny tzv. sledovací systémy a aplikace jsou nejen zdrojem pro cílenou reklamu, která nám znepříjemňuje život již dnes, ale i velkým nebezpečím pro normální život.
    Jsme sledování na každém kroku a to i v soukromí ve své domácnosti. Sledovací aplikace v chytrých televizorech, mobilech, tabletech, atd. nezřídka pomocí kamer i mikrofonů, určujících také vaší polohu a chování má být prý pro blaho všech. Na Internetové síti (tam to asi začalo) bude vše co jste tam někdy napsali a kde jste se pohybovali bude použito proti vám a zůstane to tam i po vaší smrti. Vědí o nás všechno i o našich financích, pohybem na našich peněžních účtech a nákupech. Nevyjdete na ulici, neodletíte žádným letadlem, neujedete autem, nenakoupíte v supermarketu aby vás nesledovala a nezaznamenala něčí kamera. Už si ani nikde nevrznete aniž by o tom někdo nevěděl.
    Takový život chceme? Budou svoji kapacitou stačit Bohnice až neseženete práci, protože si o vás všechno zjistili již před prvním příchodem na pohovor do nového zaměstnání? Technologie a jejich využívání nám již dnes přerostly přes hlavu. Dá se to nějak zastavit?
    Nechci nadávat na vše, jistě nám například mobil může zachránit život, nebo nás varovat před nebezpečím.

    A k té cílené reklamě o které je tento článek. Vzhledem k popsaným skutečnostem výše, odmítám cílenou reklamu i nabídku nelineární nabídky cílených titulů filmů na co bych si podle šmírování poskytovatele měl asi objednat, nebo co bych si měl podle podbízivé reklamy koupit. Rozprašovač vůně hamburgeru v televizoru rozhodně nechci mít. Osobní reklama je jen na vztekání, protože vás otravuje i dávno potom, co jste si již hledaný výrobek, film, nebo službu dávno koupili. Proto mám stále rád lineární televizi s předplacenými kanály, které si vyberu. A Smart TV odpojuji od sítě, pokud ji právě nepoužívám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).