Hlavní navigace

Názor k článku Kámasútra před 22. hodinou? Nova na ni doplatila díky reklamě na speciál Blesku od Pamětník - Asi se neodkloním od tématu, ale když pokračuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2015 13:09

    Pamětník

    Asi se neodkloním od tématu, ale když pokračuje obsáhlými a korektními příspěvky, ještě se pokusím do diskuze něco přidat.

    Bez ohledu na to, zda opravdu v Radě sedí jen důchodci a komouši, mi nepřipadá hranice omezení pořadů vhodných pro děti do 22 hodin přehnaná. Ke zdravému vývoji dítěte od přírody patří i dostatek spánku a neschopnost rodičů, uložit děti do postele před touto hodinou, považuji za výchovnou i rodičovskou chybu, která se dětem může později vymstít. Vím, existují komunity, kde ponocování dětí je normální, ale to mají většinou rodiče na sociálních dávkách, kteří ráno nevstávají do práce a přirozeně spí až do chvíle, kdy mají hlad.

    Také si nemyslím, že dnešní děti toho ví víc o sexu, než ty z padesátých let. Je sice pravdou, že tehdy neměly k dispozici TV a časopisy s erotickou náplní, ale běžně chodily holky "na ostro" a o reálné fyziognomii člověka a zvířat toho věděly děti určitě víc než dnes. Za nezdravou výchovu dnes třeba považuji prezentaci obřího silikonového poprsí jako nutný normál a podobně se to týká i jiných rozměrů intimních partií. Kdo tedy vstupuje do svého sexuálního života jen pod dojmem "internetových zkušeností", může v reálu potom narazit a vypořádávat se s realitou u partnera/ky nemusí být úspěšné a uspokojivé. Čili, mají to dnešní mladí lehčí a jsou skutečně lépe poučeni?

    Ano, asi je dnešní svět drsnější, ale pomůže dětem je tedy vychovávat ještě drsněji, aby vůbec přežily současnost? Nepatří k dětství spíše ta růžovost a výchova k ohleduplnosti k druhým? Pokud ne, kam tato eskalace drsnosti dostoupí? Výše uváděné sexuální náboje reklam na cokoliv ale většinou u dětí nejsou chápány jako erotické a doufám si tvrdit, že jejich sexuální výchovu negativně neohrozí. Ale pokutovaná reklama prokazatelně mířila na dospělé diváky. Nechce se mi věřit, že záměr byl nalákat nezletilce do trafik, koupit si časopis s "hambatou" přílohou. To se jen někde stala chyba a po právu byla potrestána.

    Pokud jsou "Rady" jen zbytečný přežitek, souhlasili byste všichni s tím, aby v TV neexistovalo žádné tématické a časové omezení a vše byste u svých dětí zvládli jen důslednou výchovou? Nebo si troufnete definovat, kde je ta jiná hranice témat nevhodných pro děti a posunuli byste časovou hranici třeba na druhou hodinu v noci?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).