Hlavní navigace

Názor k článku Karel Krčmář: Sigfox nemá velkou budoucnost, trh ovládnou operátoři od anonym - Nemůžu s Vámi p. Kaplere souhlasit. Síť VF...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2019 23:05

    bez přezdívky

    Nemůžu s Vámi p. Kaplere souhlasit. Síť VF běží v ostrém režimu a je možné s Vodafone uzavřít smlouvu na celou řadu technologických propojení. Máte pravdu v tom, že Vodafone neprodává zatím žádný zařízení (ty je ale možné koupit od třetích stran), a že s Vámi uzavře smlouvu pouze pokud se upíšete k většímu počtu SIM. Takže pokud nejste opravdu velká společnost, tak to na přímo s VF nemá smysl v současné době zkoušet. Ale o to tu vůbec nejde.

    Protože není vůbec nutný sepisovat smlouvu přímo s VF. Je mnohem jednodušší ať už administrativně, nebo z hlediska sw integrace, nebo z hlediska objemu SIM, sepsat smlouvu s partnerem (třeba s M2MC) a připojit se přes miotiq. Pro SW vývojáře nejjednodušší varianta.

    Co se týče zařízení, zatím jich opravdu není moc, ale výrobci HW na nich makaj velice intenzivně. Základní čidla (pohyb, průtok, vlhkost, teplota, světlo, atd..) ale už jsou, sám jsem měl možnost několik kusů testovat a některá používám.

    Takže určitě se nejedná o rok 2021. Dneska může NB-IoT bez problémů kdokoliv využívat.

    15. 5. 2019, 23:06 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).